időjárás 3°C Ignác 2023. február 1.
logo

Több mint hétezer ukrán menekült jött egy nap alatt Magyarországra

Forrás: MTI
2022.04.06. 09:52 2022.04.06. 10:23
Több mint hétezer ukrán menekült jött egy nap alatt Magyarországra

Az ukrán–magyar határszakaszon 4204 ember lépett be kedden Magyarországra, míg a román–magyar határszakaszon belépők közül 3463-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-vel.

A beléptetettek közül a rendőrség 695 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – tájékoztattak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte szerdán a Police.hu oldalon, hogy hétfőn hatszáz menekültet fogadtak a fővárosban. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK-csarnokba.

Hozzátették: a hatszáz ember között 216 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A fővárosi és vidéki szálláshelyeken 37 ember, köztük 22 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

Borítókép: Az orosz–ukrán háború elől menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 3-án reggel (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Háború Ukrajnában

Ukrajna további támogatását erősítették meg a balti államok és Lengyelország

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.