időjárás 25°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Varga-Damm Andrea: Csalással készítik elő, hogy Jakab Péter maradjon a Jobbik elnöke

MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
2022.04.26. 16:43 2022.04.26. 16:51
Varga-Damm Andrea: Csalással készítik elő, hogy Jakab Péter maradjon a Jobbik elnöke

– Szerencse, hogy nem kell Stummer János és Jakab Péter között választanom – mondta Varga-Damm Andrea a Mediaworks–Hírcentrum podcast műsorában a Jobbik tisztújításával kapcsolatban.

A politikus Heiter Dávid Tamással beszélgetve kijelentette, hogy már 2018-ban sem tisztességesen zajlott a párton belüli tisztújítás, most pedig közel kilencven kamu alapszervezettel készítik elő, hogy Jakab Péter maradjon a párt élén.  A volt jobbikos országgyűlési képviselő szerint Stummer János célja az lehet, hogy ne egy szerény szellemi képességű frakció álljon össze. Varga-Damm ugyan szerencsésnek tartja magát, hogy nem kell a két ember közül választania, de mint mondta, Jakab Péterhez képest, Stummer egy „király”.

A Jobbik jelenlegi elnökét egy műveletlen embernek nevezte, aki nem ért semmihez, mint mondta: a műveletlen emberek gátlástalansága uralja a Jobbikot.

A politikus azt is kifejtette, hogy a választási eredmények nem lepték meg, szerinte az összefogás azért nem működött, mert egy magára valamit is adó jobboldali ember soha nem fog olyan listára szavazni, amin Gyurcsány Ferenc neve szerepel. Sőt nagyon sok baloldali ember van, aki nem fog olyan pártra szavazni, ahol az antiszemitizmus valamikor jelen volt.

Varga-Damm Andrea az ellenzéki politikusok lustaságának nevezte azt, hogy egyből arról kezdtek el beszélni, hogy nem ülnek be a Parlamentbe. 

Ha valaki képviselő akart lenni, az járjon be dolgozni, nem kell ideológiát gyártani a milliós fizetéshez, hogy miért ne kelljen dolgozni

 – fogalmazott a politikus.

A műsorban Simicska Lajos is szóba került, Varga-Damm Andrea azt mondta, hogy 2018 április óta nem beszélt vele, csupán egyszer futottak össze egy veszprémi étteremben. A kapcsolat megromlásáról a következőt mondta: 

Megkérdeztem Simicska feleségét, hogy az emberi viszonyunknak van-e valami jövője, azt válaszolta akkor, hogy most mások a prioritások. Én pedig ezt elfogadtam.

A volt jobbikos országgyűlési képviselő 2020-ban hozta létre saját pártját, a ReforMereket, a műsorban azt is bejelentette, hogy 2024-ben szeretnének elindulni az európai parlamenti választásokon. Kérdésre válaszolva nem zárkózott el attól, hogy együttműködjön Volner Jánossal, sőt azt is bejelentette, hogy meg fogja keresni Rig Lajost is, hogy csatlakozzon hozzá. Mint fogalmazott: 

Ha rajtam múlik, Rig Lajos lesz a ReforMerek listavezetője.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.