Európában először Budapesten szervezik meg a szabadságot hirdető rendezvényt

Első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciának csütörtökön és pénteken; az esemény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz – közölte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a kétnapos eseményt beharangozó, az American Conservative Unionnal közös sajtótájékoztatójukon. Matt Schlapp, a szervezet elnöke Európában Magyarországtól nem ismer alkalmasabb helyszínt a rendezvény megszervezésére.

2022. 05. 18. 19:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az első alkalom, hogy Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC-) rendezvényt szervezünk Európában. Nem is jut megfelelőbb hely eszembe erre a célra, mint Magyarország. A modern társadalomban számos problémával kell foglalkoznunk, amelyeket önök megnyugtatóan kezelnek

– nyilatkozta Matt Schlapp tegnap délután az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) közös sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az ACU elnökének ismertetése szerint a CPAC egy civil kezdeményezés, amely már az egész világon elterjedt, és a szabadság eszméjét hirdeti. Mint mondta, az Amerikai Egyesült Államok mindig élharcosa volt a szocializmus, a marxizmus és a kommunizmus elleni küzdelemnek. Most azonban azzal szembesültek hazájuk területén, hogy „egy baloldali pártot kell visszaszorítanunk, amely már a szocializmus elveit vallja”.

 – Az egész világból kapunk biztató üzeneteket: védjétek meg a szabadságot Amerikában, mert ha ott elveszik, akkor mindenhol máshol is. Ez ma már tulajdonképpen a létért folytatott harc 

–  részletezte. Mint mondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a konferencia üzeneteit az egész világ meghallja.

Támadás alatt

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a CPAC-nek. A rendezvény mottója az Isten, a haza és a család hármas egysége. Ez fejezi ki legjobban, amiben mi, konzervatívok hiszünk akár az óceán két oldalán is – nyilatkozta Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ igazgatója kiemelte, ezek azok az értékek, amelyek a legnagyobb támadásnak vannak kitéve napjainkban. 

– Civilizációnk zsidó-keresztény hagyománya, történelmünk, nemzeti identitásunk, az állami szuverenitás és már a család, a gyermekek is 

– részletezte. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint „végső soron akár még hálásak is lehetünk a liberálisoknak, hiszen azzal, hogy ilyen heves támadás alá vették ezeket az értékeket, egy természetes ellenreakciót is életre hívtak a konzervatív oldalon, amelynek egyik szimbóluma a CPAC Hungary”. Szánthó Miklós szerint ez a konferencia megmutatja, hogy az eddigi feltételezésekkel ellentétben a nemzeti erők együtt tudnak működni nemzetközi szinten. – Azért lesz itt velünk több mint 200 magas rangú külföldi vendég, hogy a nemzetközi konzervatív erők összefogását demonstráljuk – emelte ki. Az igazgató ismertetése szerint azért van Magyarországon ez a rendezvény, mert „a magyar jobboldal tudta megvalósítani azt a modellt és gyakorolni azt a politikát, amely az elmúlt tizenkét évben bizonyította, hogy annak ellenére, hogy heves támadások érik az Isten, a haza és a család hármas egységét, azokat igenis bátorsággal, őszinteséggel és büszkeséggel meg lehet védeni”. 

Ezt a magyar modellt szeretnénk ismertetni külföldi vendégeinkkel, és megismerni azt is, hogy ők milyen helyzetben vannak saját országaikban, milyen kihívásokkal szembesülnek, és mi lehet az a közös recept, amelynek összeírásával egy hatékony ellenszerét tudjuk majd adni a nemzetközi liberális mainstream ármánykodásának

– zárta gondolatait az igazgató.

Borítókép: Szánthó Miklós és Matt Schlapp (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.