időjárás 25°C Orbán 2022. május 25.
logo

Kocsis Máté: Novák Katalin számára mindig a magyar érdek lesz az első

Magyar Nemzet
2022.05.14. 09:53 2022.05.14. 09:59
Kocsis Máté: Novák Katalin számára mindig a magyar érdek lesz az első

Szép, emelkedett ünnepi pillanatnak nevezte Kocsis Máté a Novák Katalin köztársasági elnöki munkájára áldást kérő istentiszteletet. Mint a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV riporterének elmondta, Novák Katalin a kereszténységét mélyen, valódi tartalommal éli meg, 

ezért nem csoda, hogy ő az első köztársasági elnök, aki áldást kért arra feladatra, amit vállalt, és aminek része a 15 millió magyar képviselete is. Kocsis Máté köszönetét fejezte ki Áder János volt köztársasági elnöknek is, aki tíz évig szolgálta a nemzetet, és jó munkát kívánt Novák Katalinnak. 

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy 1990 óta a köztársasági elnöki intézmény támogatottsága folyamatosan nő, közjogi tekintélyen túl társadalmi tekintélye is van, és ezen csak még tovább fog javítani Novák Katalin. Nemcsak azért, mert ő az első női köztársasági elnök, de egy sugárzó jelenség, és a frakcióvezető reméli, hogy ez az egész országra átragad majd. 

Túl vagyunk egy választáson, ahol a magyarok soha nem látott mértékben támogattak egy politikai közösséget – fogalmazott Kocsis Máté, aki bízik abban, hogy a politikában megfogható jelenségek társadalmi összefogás felé viszik a nemzetet ebben a háborús, válságokkal teli időszakban.

Hozzátette: Novák Katalin kiválóan fogja megtenni azt, amit a kormányból vagy Parlamentből nem lehet, és számára is mindig a magyar érdek lesz az első.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: Havran Zoltán)