időjárás 1°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

Szánthó Miklós: Megérkezett a jobboldal!

Forrás: Mandiner
2022.05.18. 07:53 2022.05.18. 11:34
Szánthó Miklós: Megérkezett a jobboldal!

A nyugati konzervatívok legsikeresebb politikai mozgalma jelenleg a magyar jobboldal – mondja az Alapjogokért Központ főigazgatója. A Mandiner interjúja Szánthó Miklóssal a választásról és a CPAC Hungary konferenciáról.

Vágvölgyi Gergely, a Mandiner munkatársa az alábbi kérdést tette fel az Alapjogokért Központ főigazgatójának: Olyan mértékű választási győzelmet aratott a magyar jobboldal, amilyenre szerintem senki nem számított. Vagy ön igen?
 Szánthó Miklós válaszában megemlítette, hogy Realistaként én is 110-120 fős többségről beszéltem a választás előtt a nyilvánosságban.

Továbbá kitért arra, hogy Április 3-án láthatóvá és érzékelhetővé vált, hogy a Fidesz–KDNP kínálja a legintegratívabb, azonosulásra leginkább alkalmas politikai vonzáskörzetet.

A Mandiner munkatársának azon kérdésére, hogy mi okozhatta a baloldal történelmi vereségét, az Alapjogokért Központ főigazgatója többek között az alábbiakat válaszolta: Ha a »nagy egészet« nézzük, nem lehet elvitatni, hogy ha egy regnáló kormányzat harmadszorra is kétharmaddal győz, abban leginkább a kormányzati teljesítménynek van szerepe.

A Mandiner nemcsak a választási eredményekkel, hanem a közelgő CPAC Hungary eseménnyel kapcsolatban is kérdezte Szánthó Miklóst. Felmerült a kérdés, hogy hogyan jutottak a CPAC amerikai szervezői arra az elhatározásra, hogy az eseményt hazánkban rendezzék meg továbbá, hogy nem veszít-e a súlyából az esemény így, hogy messze kerül az Egyesült Államoktól. Az Alapjogokért Központ főigazgatója a témával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogyFontos kiemelni, nem pusztán egy amerikai–­magyar rendezvényről van szó, hanem egy olyan eseményről, amely egybegyűjti a világ konzervatívjait. Fő szónokul Orbán Viktor miniszterelnököt kértük fel, és Dél-Amerikából, Ausztráliából, Japánból, Izraelből, Európa számos országából ugyanúgy érkeznek politikusok, politikai gondolkodók, újságírók, véleményvezérek, kutatóintézeti vezetők, mint az Egyesült Államokból.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója sajtótájékoztatót tart (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

CPAC – konzervatív konferencia Magyarországon

A CPAC Hungary margójára

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.