Szánthó Miklós: Megérkezett a jobboldal!

A nyugati konzervatívok legsikeresebb politikai mozgalma jelenleg a magyar jobboldal – mondja az Alapjogokért Központ főigazgatója. A Mandiner interjúja Szánthó Miklóssal a választásról és a CPAC Hungary konferenciáról.

Forrás: Mandiner2022. 05. 18. 7:53
SZÁNTHÓ Miklós
Budapest, 2022. január 26. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója sajtótájékoztatót tart az amerikai republikánus tábor budapesti konferenciájáról a szervezet fõvárosi székhelyén 2022. január 26-án. Március 25-én és 26-án rendezik meg az amerikai republikánus tábor Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésû konferenciáját a Várkert Bazárban. A CPAC Hungary fõ szónokának Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. Sok száz résztvevõt várnak, kiemelt külföldi és hazai elõadókkal. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vágvölgyi Gergely, a Mandiner munkatársa az alábbi kérdést tette fel az Alapjogokért Központ főigazgatójának: Olyan mértékű választási győzelmet aratott a magyar jobboldal, amilyenre szerintem senki nem számított. Vagy ön igen?
 Szánthó Miklós válaszában megemlítette, hogy Realistaként én is 110-120 fős többségről beszéltem a választás előtt a nyilvánosságban.

Továbbá kitért arra, hogy Április 3-án láthatóvá és érzékelhetővé vált, hogy a Fidesz–KDNP kínálja a legintegratívabb, azonosulásra leginkább alkalmas politikai vonzáskörzetet.

A Mandiner munkatársának azon kérdésére, hogy mi okozhatta a baloldal történelmi vereségét, az Alapjogokért Központ főigazgatója többek között az alábbiakat válaszolta: Ha a »nagy egészet« nézzük, nem lehet elvitatni, hogy ha egy regnáló kormányzat harmadszorra is kétharmaddal győz, abban leginkább a kormányzati teljesítménynek van szerepe.

A Mandiner nemcsak a választási eredményekkel, hanem a közelgő CPAC Hungary eseménnyel kapcsolatban is kérdezte Szánthó Miklóst. Felmerült a kérdés, hogy hogyan jutottak a CPAC amerikai szervezői arra az elhatározásra, hogy az eseményt hazánkban rendezzék meg továbbá, hogy nem veszít-e a súlyából az esemény így, hogy messze kerül az Egyesült Államoktól. Az Alapjogokért Központ főigazgatója a témával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogyFontos kiemelni, nem pusztán egy amerikai–­magyar rendezvényről van szó, hanem egy olyan eseményről, amely egybegyűjti a világ konzervatívjait. Fő szónokul Orbán Viktor miniszterelnököt kértük fel, és Dél-Amerikából, Ausztráliából, Japánból, Izraelből, Európa számos országából ugyanúgy érkeznek politikusok, politikai gondolkodók, újságírók, véleményvezérek, kutatóintézeti vezetők, mint az Egyesült Államokból.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója sajtótájékoztatót tart (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.