időjárás 24°C Orbán 2022. május 25.
logo

Szijjártó Péter: Négyszázezer gyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek

Forrás: MTI, Facebook / Szijjártó Péter
2022.05.13. 09:29 2022.05.13. 09:46
Szijjártó Péter: Négyszázezer gyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek

A hétvégén négyszázezer antigéngyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban.

Szijjártó Péter közölte: 

a világnak számos olyan területe van, ahol a koronavírus-járvány még az eddigieknél is nagyobb kihívást jelent.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország eddig is segített a bajban lévő országokon: nemrégiben Moldovába, Észak-Macedóniába és Montenegróba küldtek gyorsteszteket. Több ország is kért Magyarországtól hasonló segítséget, ezért most háromszázezer antigéngyorstesztet küldenek a Fülöp-szigeteknek és százezret Szomáliának – ismertette a tárcavezető.

Fülöp-szigetek az egyik legfontosabb partnerünk Ázsiában, hiszen a kontinens legnagyobb katolikus közössége ott él, és ez a közös párhuzam a Fülöp-szigetek és Magyarország között mindig is fontos alapja volt az együttműködésnek, ezért is segítettünk mindig nekik

 – jelezte Szijjártó Péter.

Hozzátette, Szomália pedig komoly terrorhullámmal néz szembe és azért, hogy úrrá tudjanak lenni a biztonsági kihívásokon, Magyarország legalább a járvány kezelésében segít. Reméljük, mindez hozzájárul ahhoz, hogy ebben a két országban a világjárvánnyal szembeni küzdelem sikeresebb tud lenni – mondta Szijjártó Péter.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)