A kormány anyanyelvi programokkal segíti a diaszpórában élőket

A magyar kormány anyanyelvi programokkal és a magyar kultúrához való kötődés lehetőségeivel is segíti a diaszpórában élőket – mondta a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton az MTI-nek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 25. 11:26
null
Budapest, 2021. szeptember 19. Viharos szél lengetve feszíti, hajtogatja a magyar nemzeti lobogót, a piros-fehér-zöld trikolórt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum épülete elõtt álló, Országzászlót tartó díszoszlopon, a Budai Vár északnyugati bástyáján. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a június 24. és 26. között Manchesterben zajló Góbéfestről bejelentkezve kifejtette: a rendezvény Anglia legnagyobb magyar fesztiválja, a Magyarországról és Székelyföldről érkező művészek két színpadon lépnek fel a város katedrálisa mellett.
A fesztivál pénteki megnyitója után kerekasztal-beszélgetés zajlott a Manchesterben és környékén működő magyar szervezetek vezetőivel – ismertette. 

Közölte: a térségben hétvégi magyar iskola és cserkészet is működik, amelyeket a magyar kabinet támogatott az elmúlt években. Szilágyi Péter a rendezvényen pénteken elmondott beszédéből idézve jelezte: a magyar kormány az elmúlt tizenkét évben több mint ötezer határon túli intézmény és szervezet tevékenységéhez járult hozzá, és ennek köszönhetően több ország nagyvárosaiban is évről évre megrendeznek a mostani Góbéfesthez hasonlítható magyar napokat.
A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a kabinet részéről évek óta kitüntetett figyelem irányul a világban működő kétszázötven hétvégi magyar iskola támogatására is. A nemzetpolitikai államtitkárság 2018-ban hívta életre a hétvégi magyar iskolák találkozóját, amelyen már több mint százötven szervezet képviselteti magát – ismertette Szilágyi Péter, hozzátéve, 2018-tól külön pályázati felhívás segíti a hétvégi magyar iskolát működtető szervezeteket.

 

Borítókép: A szél lengetve feszíti, hajtogatja a magyar nemzeti lobogót (Fotó: MTVA/Jászai Csaba )
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.