Ismét megpróbálják megválasztani Bősz Anettet

A DK Gy. Németh utódjának Bősz Anettet jelölte, őt viszont a Momentum frakciója nem volt hajlandó megszavazni két hete.

2022. 06. 08. 5:55
null
Fotó: HAVRAN ZOLTÁN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra nekifut mai, rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés az új főpolgármester-helyettes megválasztásának. Mint arról beszámoltunk, legutóbb határozatképtelen volt a testület, a két héttel ezelőttre meghirdetett ülés elmaradt. Gy. Németh Erzsébet eddigi DK-s főpolgármester-helyettes április harmadikán mandátumot szerzett az országgyűlési választásokon, az ő utódját választották volna meg.

A DK Gy. Németh utódjának Bősz Anettet jelölte, őt viszont a Momentum frakciója nem volt hajlandó megszavazni két hete. A két baloldali párt közötti vita hátterében az áll, hogy nem tudtak megegyezni a fővárosi időközi választásokon induló jelöltekről.

„Fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei. Irgalmatlan nehéz körülmények között dolgozunk. Világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményeit kell cipelnünk. Van bajunk elég. De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit. Ma volt az első alkalom. De garantálom, hogy egyben az utolsó is” – ígérte akkor Karácsony Gergely főpolgármester.

A közgyűlés a mai rendkívüli ülésén 17 előterjesztést tárgyalhat meg. Köztük azt, amely a XIII. kerület javaslatára a volt szocialista miniszterelnökről, Horn Gyuláról nevezne el sétányt az angyalföldi Gyermek tér közelében, ahol már szobra áll a vitatott megítélésű néhai politikusnak.

Az előterjesztések között szerepel a főváros 2021. évi, mintegy húszmilliárd forintos pénzmaradványának jóváhagyásáról szóló javaslat, a nagytétényi Duna-part helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánítása.

Emelkedő költségek. A budapesti Blaha Lujza tér felújítása 111 millió forinttal drágult, a tender módosítását az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben – írta meg a Napi.hu. A drágulás indoka egyrészt az, hogy a feltárás során derült ki a 4-6-os villamosok áramellátását biztosító BKV egyenáramú vontatási földkábelek kritikus műszaki állapota, így azokat ki kell váltani. Másrészt a VIII. kerület polgármesterének 2022. május 12-i hivatalos megkeresése alapján szükségessé vált a Blaha Lujza téren akadálymentes illemhely kialakítása. Az utóbbi költsége nettó huszonötmillió forint.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.