időjárás 28°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Majdnem ezer illegális migráns próbált átlépni a magyar határokon

Forrás: Police.hu
2022.06.30. 07:27 2022.06.30. 08:04
Majdnem ezer illegális migráns próbált átlépni a magyar határokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 736 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 24 esetben összesen 188 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás, Bátmonostor, Budzsák, Csikéria, Gara, Hercegszántó, Hóduna, Homorúd, Katymár, Kelebia, Madaras, Tataháza területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 53 esetben összesen 494 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Szeged, Ruzsa és Szatymaz közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében összesen tíz, a Borsod megyei Ragályon 22, Budapesten és Csémen 2-2, Inárcson 18 határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, líbiai, iraki, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Terítéken a demográfiai kihívások

A család intézményének elfogadása megkérdőjelezhetetlen a magyar társadalomban, azonban sokgyermekes életpályamodellre lehet szükség a fennmaradáshoz.

Az elmúlt 24 órában 17 esetben összesen 207 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében kilenc esetben 69 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében hat esetben 138 főt.  Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt öt, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Borítókép: rendőr és katona járőrözik (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.