Jobbikos szervezet oldala került Jakab kezébe

Molnár Enikő is képviselő tagja volt a Zöld Válasz Egyesület névre hallgató szervezetnek, melynek Facebook-oldalát pár napja már Jakab Péter használja A nép pártján elnevezéssel. A hosszú ideig inaktív civil szervezet jelenlegi vezetője Nunkovics Tibor, a Jobbik pártigazgatója.

Munkatársunktól
2022. 07. 19. 6:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nunkovics Tibor, a Jobbik frissen megválasztott pártigazgatója az egyik képviselője annak a Zöld Válasz Egyesületnek, melynek Facebook-oldala pár napja Jakab Péter új közösségi platformja és már A nép pártján címszó alatt érhető el. A bírósági dokumentumok szerint az egyesületnek jelenleg képviselője még a párthoz köthető Bodor Zoltán és Gajdos Attila is. Az internetes nyilvántartásból az is kiderül, hogy Nunkovics és Gajdos 2021 óta tagjai a Zöld Válasz Egyesületnek, elődjeik pedig Molnár Enikő és Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselők voltak. Az adatok szerint az akkor egy XVIII. kerületi lakcímmel rendelkező Molnár Enikő megbízatása előzetesen 2023. május 23-ig szólt volna, ám a képviseleti jog időtartalmát egy 2020. szeptember 30-án beadott kérelemben kezdeményezték, erre a bíróság 2021. ja­nuár 22-én adott ki végzést. Az egyesületnek honlapja is van, ám ez 2019 óta gyakorlatilag inaktív, miként a Facebook-oldal is az volt, egészen addig, amíg Jakab Péter új közösségi teret nem nyitott rajta A nép pártján néven. A Jobbikban minden tisztségét elveszítő politikus múlt pénteken frakcióvezetői leváltása után jelent meg új névvel, saját profilképével a Zöld Válasz Facebook-oldalon, melynek korábban élettársa, Molnár Enikő volt a kezelője, így az oldal átnevezése és új arculatának megteremtése nem okozhatott nehézséget.

Jakab egyébként régóta hangoztatja, hogy a nép pártján áll, miután pedig kénytelen volt lemondani a Jobbik elnöki posztjáról, pártja logóját elhagyva minden bejegyzésében hangsúlyozza, ő marad a nép pártján. Ezt tette egyébként leváltása napján is, akkor közösségi oldalára azt írta, nem tudja, merre tart a Jobbik, de egy biztos: ő marad a nép pártján.

A nép gyermeke szerepben előszeretettel tetszelgő Jakab éveken keresztül szerény életvitelével igyekezett támogatókat szerezni. A kampány alatt hol paprikás krumplit kanalazva, hol parizeres kenyérrel pózolt a felvételeken, de beugrott ételfutárnak is, sőt traktort is vezetett, aggódva a mezőgazdaságban dolgozókért. Azóta kiderült, a bukott elnök sokkal jobban él, mint mutatja. Legutóbb az derült ki, hogy miközben az Országgyűlés Hivatala bérelt lakást biztosít neki, ő kabinetfőnökével, Molnár Enikővel egy XVIII. kerületi családi házban bukkant fel. Sajtóhírek szerint Jakab Péter élettársa több millió forintos fizetésért a Jobbik-frakció munkatársai között is helyet kapott, miközben Jakab Péter frakcióvezetőként pénteki leváltá­sáig szinte a párt teljes pénzügyi keretéről, vagyis évente 600 millió forintról dönthetett egy személyben, kontroll nélkül.

Most úgy tűnik, Jakab Péter új pártját készíti elő, ami egy újabb szakadáshoz vezethet a Jobbikban, melynek népszerűsége épp az ő elnöksége alatt, a négy évvel ezelőtti húsz százalékról zuhant négy százalékra, amivel ma a párt már be sem jutna az Országgyűlésbe.

Borítókép: Jakab Péter még pártelnökként legközvetlenebb munkatársával (Forrás: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.