időjárás 16°C Helga 2023. október 3.
logo

Fideszes sikerek az időközi választásokon, Szentendrén megsemmisítő győzelmet aratott a kormánypárti jelölt

Máté Patrik
2022.07.17. 20:03 2022.07.17. 22:48
Fideszes sikerek az időközi választásokon, Szentendrén megsemmisítő győzelmet aratott a kormánypárti jelölt

Újabb jobboldali győzelmeket hoztak a most vasárnap megtartott időközi önkormányzati választások.  A nemrég megyei jogú várossá vált Esztergom 1. számú választókerületében tartottak voksolást, amelyen Varga Krisztián, a Fidesz–KDNP jelöltje meggyőző fölénnyel, a szavazatok 85,82 százalékát megszerezve jutott mandátumhoz. 

Megjegyzendő, hogy rajta kívül csak a Mi Hazánk szállt harcba a képviselői helyért, a hat baloldali párt közül senki nem állított jelöltet.

A jobboldal örülhetett Szentendrén is, hiszen a 10-es választókörzetben a Fidesz–KDNP jelöltje, Szabados András 65,1 százalékos szavazataránnyal nyert, megelőzve egy helyi szervezet jelöltjét. Mezőtúron polgármester választást tartottak, ahol szintén a kormánypárti induló, Szűcs Dániel nyert, megszerezve a szavazatok 57,85 százalékát. A baloldal egy helyi egyesület jelöltjét támogatta, ám a pártok a szavazólapon itt sem szerepeltek. Salgótarjánban, ahol 7. számú választókörzetben tartottak választást, sokáig a kormánypárti jelölt vezetett, ám végül Ludányi József, független jelölt nyert.

Hűha! Minden eldőlt!

Ma fölöttébb érdekfeszítő cím fogadott az Indexen alig valamivel hét óra után. Ez: „Nagy a tét a Fidesz számára, ma minden eldől”.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.