időjárás 11°C Aurél 2022. október 5.
logo

A magyar rendőrök ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek

Forrás: Police.hu
2022.08.18. 07:09 2022.08.18. 08:25
A magyar rendőrök ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 755 határsértőt tartóztattak fel és 394 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, líbiai, pakisztáni, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt 24 órában öt esetben Bács-Kiskun megyében, és húsz esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 394 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában négy esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A járőrök Csávoly területén ellenőriztek egy szír állampolgárságú férfit, egy német személygépkocsi vezetőjét. A jármű rakterében 12, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök Csengele területén, lakott területen kívül az M5-ös autópályán, ellenőrizték egy olasz rendszámmal ellátott személygépkocsi pakisztáni vezetőjét. A gépkocsiban hat, magát indiai és afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott rajta kívül.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök megállítottak Felsőpakony területén egy holland személygépkocsit, aminek sofőrje elmenekült a helyszínről. Felkutatása folyamatban van. 

A gépkocsiban négy, magát indiai, valamint hét, magát afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök Pusztaszabolcs-Felsőcikolapuszta területén, lakott területen kívül megállítottak egy francia gépjárművet, amiből kiugrottak az utasok és a vezetővel együtt elmenekültek a helyszínről. A járőrök a közelben kilenc magát indiai állampolgárnak valló férfit fogtak el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az egyenruhások Zákányszék területén ellenőrizték egy francia tehergépkocsi húszéves francia vezetőjét. A gépkocsiban 15, magát afgán állampolgárnak valló férfit szállított.

A rendőrök Ásotthalom területén, lakott területen kívül, az 55-ös főúton ellenőriztek egy román rendszámú tehergépkocsit. A román sofőr a gépkocsiban 15 indiai és három pakisztáni férfit szállított.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.