A magyar rendőrök ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 755 határsértőt tartóztattak fel és 394 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 18. 7:09
null
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, líbiai, pakisztáni, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt 24 órában öt esetben Bács-Kiskun megyében, és húsz esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 394 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában négy esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A járőrök Csávoly területén ellenőriztek egy szír állampolgárságú férfit, egy német személygépkocsi vezetőjét. A jármű rakterében 12, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök Csengele területén, lakott területen kívül az M5-ös autópályán, ellenőrizték egy olasz rendszámmal ellátott személygépkocsi pakisztáni vezetőjét. A gépkocsiban hat, magát indiai és afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott rajta kívül.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök megállítottak Felsőpakony területén egy holland személygépkocsit, aminek sofőrje elmenekült a helyszínről. Felkutatása folyamatban van. 

A gépkocsiban négy, magát indiai, valamint hét, magát afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök Pusztaszabolcs-Felsőcikolapuszta területén, lakott területen kívül megállítottak egy francia gépjárművet, amiből kiugrottak az utasok és a vezetővel együtt elmenekültek a helyszínről. A járőrök a közelben kilenc magát indiai állampolgárnak valló férfit fogtak el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az egyenruhások Zákányszék területén ellenőrizték egy francia tehergépkocsi húszéves francia vezetőjét. A gépkocsiban 15, magát afgán állampolgárnak valló férfit szállított.

A rendőrök Ásotthalom területén, lakott területen kívül, az 55-ös főúton ellenőriztek egy román rendszámú tehergépkocsit. A román sofőr a gépkocsiban 15 indiai és három pakisztáni férfit szállított.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.