Hatszáznál is több illegális bevándorlót tartóztattak fel a határainkon tegnap

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 615 határsértőt tartóztattak fel és 206 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 08. 21. 10:34
null
Inárcs, 2021. augusztus 27. Rendõrök állítják elõ egy szlovák furgon sofõrjét az M5-ös autópálya inárcsi pihenõjénél 2021. augusztus 27-én. Embercsempészés gyanúja miatt eljárás indult egy 49 éves szlovák sofõr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében - közölte a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság a police.hu oldalon. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerûségét nem tudták hitelt érdemlõen igazolni. A rendõrök a sofõrrel együtt elfogták és elõállítják õket is. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai,  marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 45 embert fogtak el, embercsempészés miatt 11 esetben indult büntetőeljárás.

Embercsempészés

Embercsempészés miatt a rendőrség eljárást indított egy magyar férfi és egy magyar nő ellen. A gyanú szerint Szegeden alkalmanként 20-25 személynek nyújtottak segítséget – anyagi ellenszolgáltatásért – egy tehergépkocsival, akik jogellenesen utaztak át Magyarország területén.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján Tatabányánál, az M1-es autópályán a rendőrök egy osztrák honosságú személygépkocsit és annak svéd vezetőjét ellenőrizték. A gépkocsiban négy, magát szírnek valló férfit szállított.

Balotaszálláson, a rendőrök ellenőriztek egy román állampolgárságú férfit, egy román honosságú személyautó vezetőjeként. A járműben 13, magát afgánnak és indiainak valló férfi utazott, okmányok nélkül. Ásotthalomnál, a szegedi járőrök ellenőriztek egy román férfit, aki egy cseh honosságú személyautót vezetett. A járműben nyolc, magát szírnek valló férfi tartózkodott.

Szigetszentmiklósnál a járőrök egy román férfit ellenőriztek, aki egy személyautót vezetett. A járműben tíz, magát afgánnak és indiainak valló illegális migráns utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére. 

A járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bünetetőeljárás indult.

 

Borítókép: Rendőrök állítják elő egy szlovák furgon sofőrjét az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél 2021. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.