Karácsony kétes rezsiígéretei

A főpolgármester bejelentette, hogy a városvezetés új rezsitámogatási rendszert vezetne be októbertől. A fővárosi Fidesz szerint nem tudni, miből akarja ezt finanszírozni és mely kerületi önkormányzati irodákról beszél, ahol majd a támogatás igényelhető.

2022. 08. 26. 5:50
null
20210827 kecskemet gulyas gergely miniszter elnok jelolt erositi lakossagi alairasgyujtesen a parbeszed csapatat havran zoltan magyar nmezet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösségi oldalán jelentette be Karácsony Gergely a minap, hogy új rezsitámogatási rendszert vezet be a főváros.

Most különösen fontos, hogy ne csak megvalósítsam, de még ki is bővítsem ezt a vállalásomat

– emelte ki a főpolgármester. Bejelentése alapján a rászoruló családok és a létminimum alatti nyugdíjat kapók évi 48 ezer, a valódi átlagnyugdíj alatti nyugdíjat kapók évi 24 ezer forint támogatáshoz juthatnak, amit a gáz-, villany-, víz- vagy távhőszámlán írnak jóvá. A főpolgármester hozzátette: ha a Fővárosi Közgyűlés támogatja a javaslatát, akkor a támogatást október 1-jétől lehet igényelni.

Ezzel szemben, a Fidesz budapesti frakciója közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a főpolgármester egy korábbi, be nem tartott ígéretére: három évvel ezelőtt megígért húszezer forintos rezsitámogatását eddig nem váltotta be. Emellett a Demszky-érához közel álló Hálózat Alapítvány tavaly sem adta oda az erre szánt pénzek jó részét a rászorulóknak, ugyanis a nekik szánt kétszázmillió forintból az alapítvány eddig nagyjából nyolcvanmillió forintot költött el.

Én nagyon bízom benne, hogy Karácsony Gergely új rezsitámogatási rendszere nemcsak egy újabb PR-fogás a részéről, de az eddigiek ismereté­ben nem lennék meglepve, ha kiderülne: mégis az

– emelte ki lapunknak Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. A politikus úgy fogalmazott: – A három évvel ezelőtt megígért húszezer forintos rezsitámogatása is üres ígéret maradt. A tavaly erre szánt kétszázmillió forintnak több mint a felét nem adták oda a rászorulóknak. Ez azt bizonyítja, hogy teljesen rossz a rendszer, amit kiépítettek. Szerinte vagy a pénz elosztását intéző, a Demszky-érához közel álló Hálózat Alapítvány vagy a főváros vezetése a ludas, ezt egyelőre nem tudni.

– De az nonszensz, hogy ha van kétszázmillió forint támogatásra szánt összeg a kasszában, akkor az miért nem jut el a rászoruló családokhoz? Ez súlyos mulasztás a baloldali városvezetés részéről!

– mutatott rá a frakcióvezető. Szerinte különösen úgy igaz ez, hogy a baloldal folyamatosan a segítséget kéri számon a kormányon, de ha nekik van erre pénzük, akkor ők miért nem segítenek? – Az biztos, hogy egyelőre több a bizonytalanság a főpolgármester új rezsitámogatása körül, hiszen nem tudni, miből akarja ezt finanszírozni, és mely kerületi önkormányzati irodákról beszél, ahol majd a támogatás igényelhető – folytatta Wintermantel Zsolt, majd hozzátette: egyébként ha a baloldalon múlna, a kormány rezsitámogatási rendszere sem működne. Karácsony Gergely és a baloldali politikustársai ugyanis annak idején nem támogatták a kormány rezsicsökkentését, és azóta is folyamatosan támadják azt.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.