Százával érkező határsértőkkel és több embercsempésszel szemben kellett intézkedni

A migránsok jelentős része közel-keleti országból érkezett.

Forrás: Police.hu2022. 08. 17. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 16-án összesen 597 határsértőt tartóztattak fel és 275 főt megakadályoztak a hazánkba történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök harminc esetben összesen 183 határsértőt tartóztattak fel Petőfiszállás, Kunbaja, Kelebia, Hercegszántó, Vaskút, Bácsbokod, Bácsborsód, Homorúd, Nagybaracska, Csávoly, Tompa, Csikéria, Madaras és Hercegszántó területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 363 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Ruzsa, Csengele, Apátfalva, Makó, Deszk, Kistelek, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Szatymaz és Szeged területén.

Baranya megyében Mohács mellett egy alkalommal egy, Győr-Moson-Sopron megyében két alkalommal, Pereszteg és Jánossomorja mellett 23; Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén két alkalommal 23, míg Pest megyében, Szigetszentmiklós külterületén négy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt napon Bács-Kiskun egy esetben 11, Csongrád-Csanád megyében 18 esetben 264 főt megakadályoztak a hazánkba történő illegális belépésben.

Magyarországon az elmúlt nap során közokirat-hamisítás miatt három fő ellen, embercsempészés miatt hat ember ellen indult eljárás.

A járőrök Csávoly mellett ellenőriztek egy szlovák állampolgárságú férfit, egy cseh személygépkocsi vezetőjét. A jármű rakterében 27 magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök Pereszteg környékén ellenőriztek egy szerb rendszámú autó szerb származású sofőrjét. A gépkocsiban 14, magukat indiai és pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott rajta kívül.

A rendőrök intézkedtek Szigetszentmiklóson, az M0-s autóúton egy német személygépkocsit és annak georgiai állampolgárságú vezetőjével szemben. A gépkocsiban négy, magukat szír állampolgárnak valló férfit szállítottak.

A rendőrök Tatabánya mellett, az M1-es autópályán ellenőriztek egy 37 éves svéd állampolgárt, egy német tehergépkocsi vezetőjét. A járműben 13 magát török állampolgárnak valló illegális migráns szállt ki.

Az egyenruhások Jánossomorja mellett ellenőriztek egy lengyel személygépkocsi 24 éves német vezetőjét. A gépkocsiban kilenc magukat afgán állampolgárnak valló férfit szállított.

A rendőrök Ásotthalom mellettellenőriztek egy magyar rendszámú személygépkocsit. Az intézkedés megkezdése előtt a gépkocsi vezetője és az utasok futva elmenekültek a helyszínről. A rendőrök elfogták a 32 éves román állampolgárságú sofőrt és 14 magát szír állampolgárnak valló férfit.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.