időjárás -3°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo
A tanácskozás Orbán Viktor miniszterelnök politikai tájékoztatójával indul

Balatonalmádiban ülésezik a Fidesz és a KDNP frakciója

Máté Patrik
2022.09.20. 09:31 2022.09.20. 09:44
Balatonalmádiban ülésezik a Fidesz és a KDNP frakciója

– Balatonalmádiban tartja a Fidesz és a KDNP a kétnapos frakciószövetségi ülését – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője már korábban a Facebook-oldalán közölte, hogy a kormánypártok kihelyezett frakcióülésére szeptember 21–22-én kerül sor. Kocsis Máté elmondta, hogy a tanácskozás a hagyományoknak megfelelően 

 

Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és az azok által kiváltott drasztikus energiaárak lesznek.

 

– 2022 júniusa – az olajszállítási szankciók elfogadása – óta a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb egy hónap alatt megháromszorozódott. Azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, nem ez történt. Európa szegényebb lett, Oroszország pedig gazdagabb – emlékeztetett. Kocsis Máté elmondta, hogy napirenden szerepelnek azok a törvényjavaslatok is, amelyek a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek.

 

– A kormánypárti frakciók a fenti témában meghallgatják mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését 

 

– tudatta a frakcióvezető.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Ezekhez a tanácskozásokhoz rendre fontos bejelentések, döntések kapcsolódtak az elmúlt három parlamenti ciklus során. Legutóbb februárban, Balatonfüreden tartott kihelyezett frakcióülést a Fidesz–KDNP, ahol a legfontosabb témák az országgyűlési választás kampányára történő felkészülés, valamint a gyermekvédelmi népszavazás volt.

Borítókép: Simicskó István és Kocsis Máté (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.