időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Döntött az Európai Bizottság, Magyarország újabb határidőt kapott

Magyar Nemzet
2022.09.18. 10:59 2022.09.18. 14:02
Döntött az Európai Bizottság, Magyarország újabb határidőt kapott

Mivel a költségvetési kockázat továbbra is fennáll, éppen ezért az Európai Bizottság azt javasolja az Európai Tanácsnak, hogy a három kohéziós politikai operatív program keretein belül a kötelezettségvállalások 65 százalékát függessze fel. Ez az összeg körülbelül hét és fél milliárd euró (háromezermilliárd forint), ami a Magyarországnak járó kohéziós pénzek harmadát teszi ki

 – jelentette be vasárnap a magyar jogállamisági eljárás kapcsán az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási biztosa. 

Johannes Hahn a bejelentés során elmondta, Magyarország 17 intézkedést fog végrehajtani, amelyek megfelelőek lehetnek arra, hogy a bizottság aggályait eloszlassák, illetve a fennálló problémákat kezeljék, amennyiben azt megfelelő jogszabályi formákba öntik, és szükségszerűen hajtják végre. De mivel a korrupciós kockázat még fennáll, ezért van szükség a Magyarországgal szembeni pénzügyi szankciókra. 

Az EB által javasolt intézkedések között ugyanakkor az is szerepel, hogy Magyarország november 19-ig tájékoztatást ad, a testület pedig újraértékeli a helyzetet és dönteni fog.

Borítókép: Johannes Hahn. Fotó forrása: Europa.eu

Brüsszeli döntés

Szlovákiát megosztja a Magyarországról szóló brüsszeli döntés

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.