időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Navracsics: Pontosan, és alaposan kell teljesíteni a többi vállalásunkat is

Fazekas Csilla győzelmével újra jobboldali többség van a Várnegyedben

Fideszes győzelem az I. kerületben

Magyar Nemzet
2022.09.11. 20:02 2022.09.11. 22:58
Fideszes győzelem az I. kerületben

Több mint 50%! Győztünk!

 – közölte a hírt a Fidesz–KDNP jelöltje a Facebook-oldalán.

Visszavette a jobboldal a budai Várnegyedet: Fazekas Csilla nyerte az időközi önkormányzati választást Budapest I. kerületében, Budavár 5. számú választókerületében a baloldal jelöltjével, a momentumos Korsós Borbálával szemben  szeptember 11-én: ezzel újra jobboldali többség alakult ki a budai Várnegyedben. 

Extra magas részvétel mellett, a szavazatok több mint 50%-ával győztünk! 

– osztotta meg a hírt közösségi oldalán Böröcz László, a kerület fideszes országgyűlési képviselője. 

 

A baloldali polgármester, V. Naszályi Márta és az őt támogató helyi politikusok 8-7 arányban kisebbségbe kerültek a helyi képviselő-testületben. 

Ma dől el, hogy a Fidesz átveszi-e a hatalmat Budaváron, vagy a demokratikus ellenzéki pártok szövetsége fejlesztheti tovább a kerületet

 – írta korábban V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere a Facebook-oldalán a budavári időközi önkormányzati választás napján, Korsós Borbála megszavazására buzdítva. Fazekas Csilla győzelmével azonban nem sikerült elérni a baloldali többséget a helyi képviselő-testületben. Budapest I. kerületében Gelencsér Ferenc lemondása miatt tartottak időközi választást, ugyanis a politikus a Gyurcsány-listáról bejutott a parlamentbe április 3-án.

 

Új településvezetőt és képviselőket választottak a Veszprém megyei Borszörcsökön is a képviselő-testület feloszlása miatt: a polgármesteri posztért két független és egy Fidesz–KDNP színeiben induló jelöltre lehetett voksolni. Polgármestert választottak a Tolna megyei Faddon is: itt azért tartották meg az időközi választást nyolc független jelölt indulásával, mert a települést 2006 óta vezető polgármester májusban lemondott. A Békés megyei Medgyesbodzáson szintén polgármestert választottak a korábbi településvezető halála miatt. A dél-békési településen két független jelölt indul a választáson.

Borítókép: Fazekas Csilla (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.