Gyurcsány Ferencet a baloldalon is karanténba zárnák, de ő tovább készül

Politikai karantén – erre ítélnék Gyurcsány Ferencet az egy héttel ezelőtt ellene demonstrációt szervező ellenzéki csoportok. Ennek ellenére a DK elnöke továbbra is készül, közösségi oldalára írt szabadverseivel napról napra borzolja a kedélyeket, pártjával pedig országos kampányrendezvény-sorozatot bonyolít le a hétvége folyamán.

2022. 09. 04. 6:50
null
2021.06.07. Szentendre Gyurcsány Ferenc a DK elnöke lakossági fórumon vett részt Szentendre főterén. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK, és legfőképp annak elnöke politikája ellen tüntettek augusztus 28-án az V. kerületben. A Gyurcsány-ellenes eseményről előzetesen lapunk is beszámolt. 

Fotó: Laufer László

A Márki-Zay Péter mozgalmához köthető szervezők azt szerették volna elérni, hogy a volt miniszterelnököt zárják politikai karanténba, a jövőben ne fogjanak vele össze az ellenzéki pártok. Az esemény címe ez volt: „Ébredj, ellenzék – Gyurcsány Ferit karanténba!” 

Gyurcsány terve

Talán mondani sem kell, hogy a volt kormányfőt nem hatotta meg a baloldali tüntetés. 

Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű volt a 2022-es választások előtt: a baloldal legerősebb pártjává kívánta tenni a DK-t, ami sikerült is neki, hiszen az új Országgyűlésben 15 fővel az övé a legnagyobb ellenzéki frakció. 

A vele szövetséges további öt baloldali párt mindegyikében történt ugyan vezetőcsere a súlyos választási kudarc hatására, Gyurcsány helye továbbra is stabil marad a jelek szerint.

Gyurcsány készül

Választások utáni beszéde szerint a volt miniszterelnök törvénytelennek minősítette a kormányt, és azt kérte híveitől, legyenek ők is gyurcsányok. A pártelnök néhány hónapja új kommunikációs panelt is bevezetett, 

közösségi oldalán rendre arról számol be, hogy készülnek. 

A DK kommunikációja szerint az egész Európában kialakuló energiaválság, (amiről szerintük a magyar kormány tehet) majd elsöpri az Orbán-kormányt, de Gyurcsányék készen fognak állni arra, hogy átvegyék az ország irányítását. A volt miniszterelnök ennek alátámasztásául szabadverseket is költ, melyeket a Facebookon tesz közzé, legutóbb például arról írt, hogy ő és politikai támogatói is magyarok, amit 

nem kell akarni, nem kell bizonygatni.

Bénult ellenzék 

Az ellenzéki pártok közül egyedül a Momentum leköszönt elnöke, Donáth Anna fogalmazott meg kritikát a Gyurcsány-párt kommunikációjával szemben. Az EP-képviselő szerint 

felelőtlenség azzal ámítani a baloldali szavazókat, hogy Magyarországon rövid időn belül kormányváltás lesz. 

Míg az ellenzéki pártok tetszhalott állapotban vannak, addig Gyurcsány Ferencék Szeptemberiális névvel hétvégi találkozást szerveznek saját pártjuk támogatóiknak. Ennek keretei között a párt Facebook-oldala szerint lehetőség nyílik találkozni a DK-s politikusokkal. Egy lapunkhoz eljutott szórólap szerint Óbudán például egy lecsófesztiválon jelent meg tegnap Dobrev Klára, a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje. 

Lecsófesztiválon lépett fel Dobrev Klára Fotó: Magyar Nemzet

Gyurcsány a legelutasítottabb 

Az őszödi beszéd óta Gyurcsány Ferenc politikai megítélése rohamosan romlott, és ebből a gödörből a mai napig nem bírt kikászálódni a DK-elnöke. Egy napokban megjelent, lapunk által is közölt kutatás szerint 

még ma is a legnépszerűtlenebb politikus Magyarországon.

– Gyurcsány Ferenc saját maga által alapított és elnökölt pártja úgy vált a baloldal legmeghatározóbb politikai erejévé, hogy a pártot vezető politikus a mindenkori magyar politikatörténet legnépszerűtlenebb és legelutasítottabb szereplője – fejtette ki ezzel kapcsolatban korábban a Magyar Nemzetnek a Nézőpont Intézet elemzője. Talabér Krisztián szerint Gyurcsány nélkül nem beszélhetünk cselekvő ellenzéki politikáról, vele együtt viszont üvegplafon alá van szorítva az ellenzéki tábor növekedési képessége.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.