Újabb kormánypárti siker, ezúttal Óbudán

A fideszes Csikósné Mányi Júlia a szavazatok több mint ötven százalékával győzött.

Magyar Nemzet
2022. 09. 04. 20:58
null
20220403 Budapest Választás 2022 országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás szavazás szavazókör Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százhetvenhat szavazatnyi különbséggel, a voksok több mint 50 százalékával győzött a Fidesz Óbudán az időközi önkormányzati választásokon. Csikósné Mányi Júlia, a kormánypártok jelöltje a baloldali pártok közös jelöltjétől, Kappeller Zsuzsannától nyerte el a körzetet. 

Mindez annak tükrében is hatalmas eredménynek számít, hogy a III. kerületben 2019-ben 357 szavazattal győzött az ellenzék, sőt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa, a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje szombaton még kampányolt is a kerületben. 

Az óbudai győzelemmel együtt már számos sikert arattak a kormánypártok az utóbbi hónapok időközi választásain, ami azt igazolja, hogy a csekély létszámú, főként baloldali politikusok mantráitól hangos tüntetések ellenére a közvélemény továbbra is kormánypárti. Az ellenzék pedig olyan helyeken is kikapott, ahol kormánypárti jelölt nem is indult.

Július 3. és szeptember 18. között több mint ötven településen, ezen belül öt budapesti kerületben tartanak időközi választást. Több olyan körzet van, ahol nemcsak képviselőket, hanem polgármestert is választanak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.