időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát

Magyar Nemzet
2022.09.18. 12:07 2022.09.18. 21:42
 Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát

Bár a békeszerződést csak késő ősszel írják alá, a végeredmény egyértelmű: Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát 

− hangsúlyozta a jogállamisági eljárásban született bizottsági döntésre reagálva Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Intézet vezetője a jogállamisági eljárás kapcsán felidézte: a magyar választások után néhány nappal, alighanem az eredmény feletti keserűségében, Brüsszel eljárást indított Magyarországgal szemben az EU-források „védelmében”. Az eljárás viszont pontos határidőhöz van kötve, így most szeptemberre a Európai Bizottságnak bizonyítania is kellett vádjait. 

Mráz Ágoston Sámuel szerint mivel a magyar kormány okosan tárgyalt, s az ideológiai kérdéseket leválasztotta a szakpolitikai és jogi ügyekről, a bizottságnak nem maradt más választása, minthogy megegyezzen a magyar kormánnyal, az uniós források visszatartásának brüsszeli kísérlete tehát elbukott. 

Mint fogalmazott, a magyar kormány sikerét mutatja, hogy az európai baloldal háborog a kompromisszum miatt és az EB is időt próbál nyerni azzal, hogy megvárja, amíg Magyarország elfogadja a megígért jogszabályokat. Alighanem lépésről lépésre akarják az európai baloldallal elfogadtatni Brüsszelben, hogy nem találtak fogást a magyar kormányon.

Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik – mutatott rá –, hogy a most megnyert csatánál fontosabbak is vannak Brüsszelben: mindenekelőtt az európai embereket sújtó, céljukat nem teljesítő energiaszankciók újragondolása. 

A most megnyert fontos csata után a magyar kormány előtt újabb, még fontosabb küzdelmek állnak 

– húzta alá.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond Strasbourgban (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Brüsszeli döntés

Szlovákiát megosztja a Magyarországról szóló brüsszeli döntés

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.