Nyilas kifejezést használva buzdított a Momentum elnöke

Úgy tűnik, a baloldali politikusok következmények nélkül használhatnak nyilas retorikát.

2022. 09. 08. 15:09
20220713 Budapest A kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak a fővárosban. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom elnöke Gelencsér Ferenc (Fotó: Teknős Miklós) Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilas felhangú bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke. Csatlakozva a néhány nappal ezelőtt felkapott trendhez, mely szerint politikusok és egyéb közéleti szereplők egy-két szavas bejegyzéseket tesznek közzé, a politikus annyit írt Facebook-oldalára: „Kitartás”, és tett utána egy lobogó magyar zászlót ábrázoló emojit. Néhány kommentelő megpróbálta felhívni Gelencsér figyelmét arra, hogy ezt a kifejezést a nyilasok használták, melynek következtében a momentumos politikus szócsatába keveredett velük. 

A különböző bejegyzésekre adott válaszaiban kijelentette, nem összekeverendő a mai „vészterhes időket” egy „letűnt kor torz eszméjéhez” hasonlítani. Kicsit később azt a gondolatát is megosztotta a nyilvánossággal, hogy „akinek kalapács van a kezében, mindenhol szöget lát”. 

Nem szokatlan a baloldali politikusok részéről a szélsőjobboldali retorika használata vagy ilyen csoportok védelmezése. Amikor Szilágyi György jobbikos politikus azzal védte a szkinhed frizurát és horogkeresztes tetoválást viselő bűnözők által vezetett Aryan Army nevű csoportot, hogy az csak egy fehér érdekvédelmi szervezet az amerikai börtönökben, ami ugyanúgy megvan a feketéknek is, nem volt az esetnek következménye. A jobbikos politikus ez után is előkelő helyen maradhatott a baloldali összefogás listáján.

Mint azt már sokan ismerik, a trend, melyet Gelencsér követ, nemrég indult el a Facebookon egy baki következtében. Az történt, hogy egy amerikai vasúttársaság kiírta a Twitter-oldalára: „vonatok”, csupa kisbetűvel. Mivel a Twitteren nem lehet szerkeszteni a bejegyzéseket, a hibát pedig nem vették észre, elindult egy mém, amihez Joe Biden amerikai elnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, de még a NASA is csatlakozott. A divathullám nemrég érkezett meg a magyar felhasználókhoz és közéleti személyiségekhez, ezt követte minden bizonnyal a Momentum elnöke.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.