Orbán Viktor: Nem lesz energiahiány Magyarországon

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza.

Magyar Nemzet
2022. 09. 10. 11:48
ORBÁN Viktor
Tusnádfürdõ, 2022. július 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök elõadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem lesz energiahiány Magyarországon, ami nem egy jóslat, hanem ténybejelentés” – közölte Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalán. A miniszterelnök hozzátette,

„Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.”

Emellett kijelentette, a gondok mélyére leásva azt látni, hogy Európa kifogyott az energiából. Hangsúlyozta, „energia nélkül nem tudunk működni” és ez az innovációhoz is elengedhetetlen. Kiemelte, az Európából érkező energia drága, de ennek ellenére harcolni kell a „fundamentalista zöldekkel” és a bürokratákkal. Felhívta a figyelmet a meggyőzésükre, és arra az érvelésre, hogy a szén-, az atom- és a gázenergia is lehetséges energiaforrás, melyeket nem szabad kizárni. Kifejtette, Európa drágítja a saját életét azzal, hogy különböző energiaforrások használatáról mond le, mellyel maga nehezíti legjobban a helyzetét a globális versenyben. 

Ezzel kapcsolatban hazánkról szólva Orbán Viktor így fogalmazott:

a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.