Több mint hétszáz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök egy nap alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 766 határsértőt tartóztattak fel, és 509 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 09. 06. 6:49
null
Kiskunhalas, 2020. december 19. A Készenléti Rendõrség munkatársai sorra átvizsgálják az egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautóban talált ötvenkilenc migránst Kiskunhalas belterületén 2020. december 19-én. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 509 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el.

Embercsempészés

Embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

Inárcsnál egy német személyautó román sofőrjét állították meg a rendőrök. A gépkocsiban kilenc, magukat szírnek valló illegális migráns tartózkodott.

Soltnál ellenőriztek egy lengyel kisteherautó, ahol a sofőr a rendőri intézkedés megkezdése előtt elmenekült a helyszínről. A járműben 31, magát szírnek valló férfi volt.

Lövőnél a rendőrök egy balesetet szenvedett, embercsempész-gyanús személyautóra figyeltek fel. A sofőr feltehetően túl gyorsan hajtott, és egy fának ütközött. A felborult autóban ülő két férfi megsérült, az illegális bevándorlók már korábban elhagyták a járművet. 

A keresés eredményeként a járőrök a közelben megtaláltak és feltartóztattak négy, magát szírnek valló férfit. A két sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. 

Szedresnél a járőrök egy magyar személyautót állítottak meg, ahol a moldovai sofőr öt, magát afgánnak valló férfit szállított. Inárcsnál a rendőrök egy román személyautó román sofőrjével szemben intézkedtek. A járműben hat, magát afgánnak valló migráns utazott.

Hegyeshalomnál állítottak meg a rendőrök egy szerb személyautót. A szerb sofőr a járműben 13, magát afgánnak és indiainak valló férfit szállított.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek. 

Az illegális bevándorlókat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: A Készenléti Rendőrség munkatársai átvizsgálnak egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautót és az abban szállított migránsokat (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.