Bódító anyagokkal tartottak spirituális terápiát a Csepel-szigeti panzióban

Vádat emeltek az ellen a Spanyolországban élő magyar nő ellen, aki egy ráckevei panzióban fizetős spirituális szeánszot tartott, ahol a résztvevőknek kábítószertartalmú anyagot adott. A szeánsznak a rendőrség vetett véget. Nem ez volt az első eset idén, amikor szeánszon kábító hatású anyagot fogyasztottak a résztvevők.

2022. 10. 18. 17:22
Perui sámán ayahuascát töltFotó: Ana Karina Delgado/dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ráckevei Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki pénzért tartott spirituális terápiákat, amelyeken a résztvevőknek tudatmódosító szereket adott – közölte lapunkkal a Pest Megyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a nő ugyan magyar állampolgár, de Spanyolországban él. 

Tagja volt egy olyan szervezetnek, amely fő tevékenysége különböző spirituális terápiák, események, úgynevezett elvonulások szervezése és tartása volt. Azok során a résztvevők többféle növényi és állati eredetű hallucinogén, tudatmódosító szert használtak fel. Az anyagok egy része több országban is tiltólistán volt.

Az elkövető nő 2020 februárjában elvonulást szervezett egy ráckevei panzióban, amelyért fejenként 160 eurót kért. 2020. február 20-án az esti órákban megkezdték a szertartást, amelyen az elkövetőn kívül további négy személy vett részt. Annak során az elkövető által átadott barnás színű, sűrű folyadékból is fogyasztottak. Az összejövetelnek a nyomozó hatóság vetett véget, mivel a helyszínen ellenőrzést tartottak. 

A barna folyadékról megállapították, hogy kábítószert tartalmaz, de több kábítószernek, illetve pszichoaktív anyagnak minősülő szert is lefoglaltak a helyszínen, amelyeket az elkövető biztosított a résztvevőknek. 

Az ügyben a Ráckevei Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem vétsége és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

Nem a ráckevei volt az első eset idén, ahol szeánszon kábító hatású anyagot fogyasztottak a résztvevők. Emlékezetes, hogy júliusban egy vasárnap esti, drogos szeánszról rohant el bepánikolva az a nyilvános szerepléstől már visszavonult celeb nő, akire öntudatlan állapotban találtak a következő hétfő hajnalban egy Siklós melletti szőlőben. 

 

A nő meztelen volt, egy kapálni induló idősebb férfi bukkant rá.

A szeánszot szervező nőt a rendőrség kihallgatta, az összejövetel körülményeit büntetőeljárás keretein belül vizsgálják, nincs hír arról, hogy lezárták volna a büntetőeljárást.

A Siklósi Hírek nevű helyi portál információi szerint az összejövetelen két, a 2002 utáni Való Világ tévéshow 41 éves játékosa és egy 2014-ben Celeb vagyok, ments ki innen! szereplőjeként bemutatkozó 33 éves pornószínész is részt vett, ahol az egyik nő beteázva pánikba esett és az erdőbe rohant. Mire megtalálták, az egyik bokája és bordája is törött volt. Az összejövetelről egy másik nőt is kórházba szállítottak, aki szintén rosszul lett. A portál szerint a bulin ayahuascateát ittak, ami hallucinációt okoz. A Való Világ egykori szereplőjére életveszélyes állapotban találtak, többórás műtéten esett túl.

Borítókép: Perui sámán ayahuascát tölt (Fotó: Ana Karina Delgado/dpa Picture-Alliance/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.