Egy nap alatt ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 630 határsértőt tartóztattak fel, és 608 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 10. 05. 6:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, jemeni, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében 28 esetben a rendőrök összesen 608 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt három embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt hat, embercsempészés miatt 11 ember ellen indult büntetőeljárás.

Öttömösön a járőrök ellenőriztek egy osztrák rendszámú tehergépjárművet, amelyet egy osztrák férfi vezetett. A jármű rakterében nyolc afgán férfit találtak, akik tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Mélykúton a járőrök ellenőriztek egy szlovák mikrobuszt, amelyet egy szír állampolgár vezetett. 

A jármű utasterében harminc szír állampolgárságú férfi utazott, akik tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Tataházán a járőrök ellenőriztek egy olasz mikrobuszt, amelyet egy olasz állampolgár vezetett. A jármű utasterében tíz afgán és egy pakisztáni férfi utazott, akik tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy török tehergépjármű vezetőjeként egy török férfi. A román–magyar közös ellenőrzés során felfedték, hogy a gépjármű rakterében 21 fő pakisztáni, iraki, szomáliai, török, tunéziai és nepáli határsértő bújt meg. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés szabálysértés, a gépjárművezetővel szemben embercsempészés miatt indít eljárást a román határőrizeti szerv.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján a rendőrök Komárom területén ellenőriztek egy török állampolgárt, egy német rendszámú tehergépkocsi vezetőjét. A gépkocsi rakterében 11, magát afgán és török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A járőrök Várbalognál ellenőriztek egy német állampolgárt, egy német tehergépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban 19, magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott utasként, személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

Esztergomnál a rendőrök ellenőriztek egy moldáv állampolgárt, egy magyar jármű vezetőjét. A gépkocsiban 14 szír állampolgár, férfiak és gyerekek tartózkodtak utasként, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján a rendőrök Kapuváron ellenőriztek egy magyar tehergépkocsit, amelyet magyar állampolgár vezetett. A járműben utazott hét szír, tíz tunéziai, egy jemeni, egy algériai, három szomáliai állampolgárságú férfi, akik tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. 

Az ellenőrzés során szintén ellenőriztek egy magyar sofőrt, aki egy magyar személygépkocsit vezetett, aki ugyancsak közreműködött a migránsok utaztatásában. Mindkét magyar férfi ellen büntetőeljárás indult.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján a rendőrök Inárcson ellenőriztek egy török állampolgárt, egy német rendszámú kistehergépkocsi vezetőjét. A gépkocsi rakterében hat szomáliai és hat szír állampolgár tartózkodott.

Naszályon a rendőrök lakosági jelzés alapján hét szír állampolgárt igazoltattak, akiket korábban egy személygépkocsiból tett ki egy férfi, majd a járművével elhajtott. Később sikerült a migránsokat szállító járművet és a vezetőjét, egy montenegrói férfit ellenőrizni, aki ellen büntetőeljárást indítottak.

Zsana külterületén a rendőrök ellenőriztek egy szír állampolgárt, aki egy osztrák tehergépkocsit vezetett. A gépkocsiban 29 szír férfi utazott, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A rendőrök valamennyi esetben a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.