Hétszáznál is több illegális bevándorlót fékeztek meg a magyar rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 646 határsértőt tartóztattak fel és 721 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 10. 06. 6:53
null
Ásotthalom, 2021. szeptember 1. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendõrök járõrõznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentõsen emelkedett idén a határsértõk száma 2020-hoz képest. A határsértõk többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 470 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, afgán, marokkói, tunéziai, török, srí lankai, iraki, algériai, indiai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében 32 esetben összesen 721 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Embercsempészés

Magyarországon az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt egy esetben indult büntetőeljárás.

A rendőrök Nagycenknél intézkedtek egy román személygépkocsi vezetőjével, egy román férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben nyolc, magát indiai és két, magát pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.  

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezető ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: rendőrök járőrőznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar–szerb határon, Ásotthalomnál (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.