időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Budapesti Fidesz: A zöld főpolgármesternek problémája van a fásítással?

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/ Fidesz Budapest
2022.11.28. 12:43 2022.11.28. 14:25
Budapesti Fidesz: A zöld főpolgármesternek problémája van a fásítással?

– A Főkert kérésére Újbudán inkább enyhítették a kerületi fapótlási rendeletet, minthogy tisztességes munkát végezzenek – emelte ki Facebook-posztjában a budapesti Fidesz, amelyben felteszik azt a kérdést is, hogy 

 a zöld főpolgármesternek problémája van a fásítással?

Mint írják: a fent említett kerületben eltörölték az eddig érvényben lévő, törzskörméretre vonatkozó, másfélszeres pótlási kötelezettséget, és ezentúl elég lesz egy kivágott fa helyett csak egy új fát elültetni, vagyis egy több évtizedet megélt fát mostantól már egy fiatal, sokkal kisebb, vékonyabb törzsátmérőjű példánnyal is elég lesz pótolni.  Hozzáteszik: érdekes, hogy közben Karácsony Gergely folyamatosan ontja magából a fővárosi faültetéssel kapcsolatos Facebook-posztokat.

A budapesti Fidesz a közösségi oldalán feltette a kérdéseket, miszerint

 a fent említett rendelkezés nem a Zöld Budapest program teljes megcsúfolása? Esetleg így próbálja leplezni a baloldali városvezetés a „sikersztoriként” eladott közműholdingba oltott Főkert gazdálkodási anomáliáit és szakmaiatlanságát? 

A budapesti Fidesz hozzáteszi: nem értik, miért nem veszi komolyan a városvezetés a Karácsony által sokat hangoztatott és fontosnak tartott „városi erdő” projektet.

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.