időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Hogyan érkeznek a milliók az MSZP-től Péterffy környezetébe?

Munkatársunktól
Forrás: Bama.hu
2022.11.23. 07:01 2022.11.23. 08:25
Hogyan érkeznek a milliók az MSZP-től Péterffy környezetébe?

Péterffy Attila, Pécs polgármestere nevezte ki azt az MSZP-s Nyőgéri Lajost alpolgármesternek, akinek közvetlen hozzátartozója vezeti a pécsi polgármesteri hivatal személyügyi csoportját köztisztviselőként. A csoportvezető mellékesen kültagja egy olyan cégnek, amely eddig 14 millió forintért adott tanácsokat az MSZP parlamenti frakciójának.

A Dolgozó Vidék Bt.-hez az elmúlt két esztendő alatt jelentős összegű megbízás érkezett a fővárosból. A parlamenti dokumentumokból az derült ki, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakciója 2020-ban hatmillió forintot utalt a vállalkozásnak két megbízási szerződés alapján, 2021-ben egyszer hárommillióra, majd pedig 2022-ben eddig ötmillióra kötött szerződést a vállalkozással Tóth Bertalan frakcióvezető – írja a Baranya megyei hírportál, a Bama.hu.

A különböző megállapodásokban az a közös, hogy mindegyiknek az a tárgyköre:

 tanácsadás és személyes konzultáció biztosítása a frakció részére mezőgazdasági és vidékpolitikai témakörben.

A vállalkozás annak ellenére tudott ilyen segítségére lenni a Magyar Szocialista Párt politikusainak, hogy a céget mindössze 2020-ban alapították, sőt Tóth Bertalanék annyira bíztak a vállalkozás szaktudásában, hogy számukra a cég alapítása után eltelt egy hét elegendő volt ahhoz, hogy megkössék velük az első többmilliós szerződést. A céget ugyanis 2020. április 28-án jegyezték be és május 5-én már szerződtek is velük. 

A társaság kültagjaként megnevezett személy neve pedig megegyezik a pécsi polgármesteri hivatalban dolgozó személyzeti csoportvezetőjével, aki információink szerint Nyőgéri Lajos közvetlen hozzátartozója, ugyanarra a lakcímre is vannak bejelentve a cégadatok szerint. 

Fontos személy

Nyőgéri Lajosról köztudott, hogy korábbi céges ügyei miatt eltiltották a gazdasági társaság vezetésétől – három cégét is kényszertörléssel szüntettek meg –, ezért 2019-ben nem is nevezték ki a gazdasági bizottság elnökének. Később azonban Péterffy Attila, Pécs polgármestere a veszélyhelyzetet kihasználva alpolgármesteri szintre emelte Nyőgérit, aki egyébként a polgármester és Mellár Tamás baloldali parlamenti képviselő kampányában is tevékenyen részt vett. Nyőgéri a kinevezésekor megkapta a lakásügyi területet is, amelyről a közelmúltban derült ki, hogy az ügyészség egy vesztegetési botrány miatt nyomozást indított a polgármesteri hivatalban. 

Bugyutaságokat hordtak össze a saját szövetségeseik

Érdekesség, hogy a Péterffyt valamikor még támogató baloldaliaknál másfél éve éppen Nyőgéri kinevezése miatt szakadt el a cérna, és kérték az MSZP-s visszahívását egy 12 pontos ultimátumban. Ebben arra is kitértek, hogy az önkormányzati képviselőket és a polgármesteri hivatal dolgozóit esetlegesen érintő összeférhetetlenségeket legkésőbb 2021. február 28-ig meg kell szüntetni.

Péterffy Attila a legutóbbi közgyűlésen egyszerűen „bugyutaságnak” nevezte ezeket a kéréseket, amit hallott az a két momentumos politikus, Pokorádi Gábor és Sajgó György is, akik másfél éve még a Péterffy-ellenes 12 pontos ultimátumot írták alá, néhány napja azonban újra Péterffyvel kötöttek szövetséget. 

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.