időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Magát minősíti a polgármester

Harangozó Éva
2022.11.07. 06:40 2022.11.07. 09:51
Magát minősíti a polgármester

– Baranyi minősítette saját magát – reagált lapunk megkeresésére Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője arra, hogy az ATV péntek reggeli műsorában Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok munkatársának kérdéseire, valamint ócska, fizetett propagandistának nevezte a munkáját végző újságírót.

Baranyi többek között nem válaszolt arra a kérdésre, miszerint a ferencvárosi képviselők is miért csak a médiából értesültek a kerületi önkormányzati szociális lakásban élők fűtési problémáiról, illetve arra sem, hogy a kerület miért nem tudja kifizetni a megemelkedett közüzemi számlákat. 

Gyurákovics Andrea lapunknak kifejtette: az előző testületi ülésen sem kaptak tájékoztatást a képviselők, hogy milyen probléma van ezekkel a lakásokkal. 

– Ezekből a témákból előszeretettel kihagyja a képviselőket a polgármester – hangsúlyozta Gyurákovics Andrea. Mint mondta: Budapesten 23 kerület van, mindenhol vannak önkormányzati tulajdonban, kezelésben lévő lakások, de csak két kerület jelezte, hogy ilyen problémájuk lenne. Szerinte az lehet a háttérben, hogy Baranyiék kicsúsztak a határidőből.

Tehát nem a minisztérium, nem a közműszolgáltató MVM hibája, hanem a kerületi vezetés volt az, amely nem adta le időben a kedvezményes ellátáshoz szükséges jelentést 

– vélekedett a fideszes képviselő. Kiemelte azt is: a Fidesz–KDNP frakciója előterjesztett egy nyolcszázmillió forint plusszal járó rezsivédelmi alapot, amelyből többek között a fent említett önkormányzati lakásokban élőknek tudtak volna segíteni, de a javaslatot leszavazta a testület baloldali többsége.
– Újdonság az is, hogy Baranyi Krisztina – ahogy fogalmazott az ATV-ben – a városvezetés frakciójához tartozik, ugyanis ilyen Ferencvárosban nem létezik – tette hozzá Gyurákovics Andrea.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.