Mozgó járműből ugrott ki egy embercsempész

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 284 határsértőt tartóztattak fel és 253 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2022. 11. 30. 6:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, szír, iraki, tunéziai, marokkói, afgán, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében 11 esetben a rendőrök összesen 253 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt embert egy embert fogtak el, nyolc fő ellen embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ruzsán a járőrök ellenőrzés alá vonták egy magyar rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 23 éves lengyel férfit. 

Az autóban további hat külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Nagyszentjános területén a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy magyar rendszámú kisteherautó vezetőjét, aki azonban kiugrott a mozgó járműből, és megpróbált elmenekülni. A jármű továbbgurult, majd egy fának csapódva megállt. A gépkocsi rakterében 14, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott, közülük a baleset során többen is megsérültek. Az egyenruhások a helyszín közelében elfogták a sofőrt, egy 22 éves moldáv férfit, és intézkedtek a sérültek ellátásáról.

Ruzsán a járőrök ellenőrzés alá vonták egy cseh rendszámú kistehergépkocsi vezetőjét, egy 26 éves lett férfit. A járműben további 13 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Bicskén az egyenruhások ellenőrzés alá vonták egy spanyol rendszámú személyautó vezetőjét, egy 42 éves olasz férfit és társát, egy szintén olasz állampolgárságú 26 éves nőt. 

Az utastérben 8nyolc illegális migránst találtak, akik indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Szigetszentmiklóson az egyenruhások ellenőrzés alá vonták egy német rendszámú személyautó vezetőjét, egy 39 éves olasz férfit. A gépkocsiban kilenc illegális migráns tartózkodott, akik valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Tatán a rendőrök ellenőrzés alá vonták egy magyar rendszámú kisbusz vezetőjét, egy 44 éves moldáv férfit. A gépkocsiban 12 illegális migráns utazott, akik indiai állampolgárnak vallották magukat.

Szegeden a járőrök ellenőrzés alá vonták egy francia rendszámú személyautó vezetőjét, egy 39 éves bolgár férfit. Az autóban 15 illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.