időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Hat ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu
2022.12.04. 07:15 2022.12.04. 14:38
Hat ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 229 határsértőt tartóztattak fel, és 144 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, szír, iraki, tunéziai, marokkói, afgán, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében a rendőrök négy esetben összesen 86 főt, Bács-Kiskun megyében négy esetben 58 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Parassapuszta területén a rendőrök ellenőrzés alá vonták egy cseh rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 44 éves cseh férfit. 

A gépkocsiban kilenc illegális bevándorló utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Kópháza belterületén a járőrök ellenőrzés alá vonták egy magyar rendszámú kistehergépkocsi vezetőjét, egy 23 éves moldáv férfit. Az autóban 26 migránst találtak, akik afgán és indiai állampolgárnak vallották magukat.

Jánossomorján az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy francia rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy marokkói férfit. 

Miután a jármű megállt, több illegális bevándorló kiugrott és elszaladt; a felkutatásukra a szükséges intézkedéseket a rendőrök megtették.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Inárcson az egyenruhások ellenőrzés alá vonták egy román rendszámú személyautó vezetőjét, egy 29 éves román férfit. A gépkocsiban nyolc illegális migráns tartózkodott, akik valamennyien indiai állampolgárnak vallották magukat.

Ásotthalmon a járőrök ellenőrzés alá vonták egy szerb rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 52 éves szerb férfit. A gépkocsiban nyolc illegális bevándorló tartózkodott, akik valamennyien afgán állampolgárnak vallották magukat.

Szegeden a rendőrök ellenőrzés alá vonták egy osztrák rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 33 éves tunéziai férfit. Az autóban 16 illegális migráns utazott, akik tunéziai és szír állampolgárnak vallották magukat.

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egy esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.