Helyenként szitálás és eső is kialakulhat a mai napon

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 12. 04. 7:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látási viszonyok fokozatosan javulnak, és a nap első felében főként az Alföld déli részén van esély pár órás szűrt napsütésre – írja a Met.hu.

Ezt követően arrafelé is megvastagszik a felhőzet. 

Szitálás, illetve délutántól kisebb eső, záporeső helyenként kialakulhat. A délkeleti szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli részein élénk, olykor erős lehet, az északkeleti harmadban azonban gyenge marad a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. 

Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

A déli, délnyugati megyékben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, utóbbi területen sokfelé köd képződhet. Másutt marad a többnyire borult idő. 

Helyenként, az éjszaka második felében inkább már csak északkeleten lehet kisebb eső. 

A légmozgás veszít erejéből, de a Dunántúl északkeleti felén és a Duna–Tisza közén továbbra is kísérhetik élénk lökések a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, őszi-téli időjárás – írja a Köpönyeg.

A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. 

A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. 

A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A borús idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.