időjárás 15°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Húsz gyereknek ígért ötöst egy mezőcsáti tanár azért, hogy megverjék egy társukat

Magyar Nemzet
Forrás: RTL Klub
2023.01.29. 20:42 2023.01.29. 20:52
Húsz gyereknek ígért ötöst egy mezőcsáti tanár azért, hogy megverjék egy társukat

Saját társuk ellen uszította egy mezőcsáti tanár a diákokat. Az informatika–testnevelés szakos tanár azt mondta a diákoknak, hogy ötöst ad nekik, ha a 12 éves Váradi Lorenzót megverik. A lehetőséggel húsz gyerek élt is, ütötték-rúgták a társukat, miközben a tanár jót szórakozott a látványon. 

„A hátam mögötti gyerek a hajamat meghúzta, és így belevágta a fejemet a földbe, és akkor elkezdett rám futni. Mindenki elkezdett rugdosni, ütni. És a tanár ezt végignézte úgy, hogy nevetett” 

– részletezte az esetet Váradi Lorenzó. A tizenkét éves fiú elmondta azt is, hogy nem tudja, miért uszította rá a tanár a többieket, a háta és a nyaka viszont még mindig fáj. 

Az eset hétfőn történt egy mezőcsáti iskolában, Lorenzó csak egy nappal később számolt be a szüleinek a történtekről. Szerdán pedig szembesítették a feleket az intézményben. A tanár beismerte a tettét, a szülők pedig feljelentést tettek, ám őket Lorenzó édesapja szerint megkörnyékezte a tanár, hogy vonják vissza a feljelentést, amit a szülők nem fognak megtenni. 

„Nekem az a lényeg, hogy tanuljon belőle más pedagógus is” 

– fűzte hozzá Váradi Csaba Sándor. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ az RTL Híradó kérdéseire írásban válaszolt, amelyben arról nyilatkoztak, hogy elítélik az erőszak minden formáját, az intézményben belső vizsgálatot tartottak, és munkáltatóként megtették a szükséges intézkedéseket. Az RTL információi szerint a tanár szerda óta nem tartott órát. 

Borítókép: Iskolai verekedés, illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.