Húsz gyereknek ígért ötöst egy mezőcsáti tanár azért, hogy megverjék egy társukat

Nevetve nézte végig a bántalmazást a testnevelés–informatika szakos tanár.

Magyar Nemzet
Forrás: RTL Klub2023. 01. 29. 20:42
Frightened,African,American,Schoolboy,Being,Bullied,In,School,Corridor
1066233650 frightened african american schoolboy being bullied in school corridor Fotó: Shutterstock

Nevetve nézte végig a bántalmazást a testnevelés–informatika szakos tanár.

Saját társuk ellen uszította egy mezőcsáti tanár a diákokat. Az informatika–testnevelés szakos tanár azt mondta a diákoknak, hogy ötöst ad nekik, ha a 12 éves Váradi Lorenzót megverik. A lehetőséggel húsz gyerek élt is, ütötték-rúgták a társukat, miközben a tanár jót szórakozott a látványon. 

„A hátam mögötti gyerek a hajamat meghúzta, és így belevágta a fejemet a földbe, és akkor elkezdett rám futni. Mindenki elkezdett rugdosni, ütni. És a tanár ezt végignézte úgy, hogy nevetett” 

– részletezte az esetet Váradi Lorenzó. A tizenkét éves fiú elmondta azt is, hogy nem tudja, miért uszította rá a tanár a többieket, a háta és a nyaka viszont még mindig fáj. 

Az eset hétfőn történt egy mezőcsáti iskolában, Lorenzó csak egy nappal később számolt be a szüleinek a történtekről. Szerdán pedig szembesítették a feleket az intézményben. A tanár beismerte a tettét, a szülők pedig feljelentést tettek, ám őket Lorenzó édesapja szerint megkörnyékezte a tanár, hogy vonják vissza a feljelentést, amit a szülők nem fognak megtenni. 

„Nekem az a lényeg, hogy tanuljon belőle más pedagógus is” 

– fűzte hozzá Váradi Csaba Sándor. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ az RTL Híradó kérdéseire írásban válaszolt, amelyben arról nyilatkoztak, hogy elítélik az erőszak minden formáját, az intézményben belső vizsgálatot tartottak, és munkáltatóként megtették a szükséges intézkedéseket. Az RTL információi szerint a tanár szerda óta nem tartott órát. 

Borítókép: Iskolai verekedés, illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.