A fővárosi Fidesz elszámoltatná Karácsony Gergelyt

A Fővárosi Önkormányzat legnagyobb ellenzéki frakciója szerint lehetne jobb dolgokra is költeni a főpolgármester utazására elszórt összeget.

Munkatársunktól
2023. 02. 15. 17:58
null
2023.01.25. Budapest Fővárosi közgyűlés Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsákutcából zsákutcába téved Karácsony Gergely – írta közleményében a budapesti Fidesz. A főpolgármester brüsszeli útjára utalva kijelentették: a repülőjegy olcsóbb, mint a vonatjegy, mert azt állítólag amúgy is a főpolgármester vette a fizetéséből, és szállodára sem költött, mert egy barátjánál aludt. Megjegyezték, az is érdekes, hogy a főpolgármester hiába ment vonattal Brüsszelbe környezettudatosságra hivatkozva, hiszen a repülő nélküle is felszállt. 

Úgy vélték, Karácsony nem tett semmit a környezetért, bár jól hangzott, amit erről Budapest vezetője mondott. 

Azt kérdezték, hogy Karácsony Gergely akkor mégis mire költött el négy nap alatt Brüsszelben egymillió forintot és vajon melyik barátjánál aludt? – Jávor Benedeknél, akinek a budapesti adófizetők pénzéből tartanak fenn lakást Brüsszelben? – tudakolták.

A budapesti Fidesz arra is kíváncsi, vajon mennyi kátyút lehet betemetni egymillió forintból négy nap alatt, valamint hogy mennyi fát ültethetne ennyi pénzből a főpolgármester, illetve mennyivel több köztéri szemetes lehetne Budapesten? 

A jobboldali párt úgy fogalmazott, szerintük lett volna jobb helye is ennek az összegnek.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi közgyűlésben 2023. január 25-én (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.