Agressziót és erőszakot importált hazánkba a dollárbaloldal

Már nem csak az ideológiájukat terjeszti szélsőséges eszközökkel a nemzetközi és a hazai baloldal, agressziót és fizikai erőszakot is importáltak a fővárosba. Tervszerű akciók során félholtra vertek magyar állampolgárokat a magukat Antifának nevező német eredetű nemzetközi szélsőbaloldali mozgalom aktivistái Budapesten. Az Origó cikksorozatában bemutatja a brutális eseménysor németországi visszhangját, az ottani szélsőbaloldali terroristák korábbi akcióit, illetve azt, hogy a német emberek méltatták a magyar hatóságok határozott fellépését a baloldali terroristákkal szemben.

Magyar Nemzet
2023. 03. 21. 10:40
antifa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi baloldal modern kori „felvilágosultjai” az úgynevezett woke-ideológia zászlóvivői szorosan együttműködnek a szélsőbaloldali hálózattal, amely a 20. század elejének kommunista hagyományait felidézve a mozgalom „ökleként" lép fel. Emlékezetes, hogy 2020-ban az Egyesült Államokban és nyugat-európai nagyvárosokban a Black Lives Matter mozgalom nyílt utcai pogromjaiban is a fekete ruhás aktivisták vitték a vezető szerepet. Ők azok, akik hosszú évek óta rendszeresen szerveznek utcai provokációkat, keresik az erőszak alkalmazásának lehetőségét nem patrióta szervezetek, pártok megemlékezésein, vagy bármilyen más okból rendezett tüntetéseken, gyakran összecsapva a rendőrséggel. A szélsőbaloldali szervezet nem riad vissza professzionálisan megtervezett merényletektől sem, bűncselekményeket is elkövetnek céljaik érdekében. Az akcióik során gyakran fegyvereket is használnak, botokat, viperát, bokszert, paprikaspray-t, valamint pajzsot és sisakot viselnek – írja az Origó.

Magyarországon korábban csak elvétve bukkantak fel az agresszív szélsőbaloldali hálózat külföldi aktivistái, a hazai képviselőik – ahogy az eszmei vezetőik mondani szokták – nem igazán „akcióképesek”.

Idén február közepén azonban átléptek egy fontos határvonalat, megtörtént a szélsőbaloldali erőszak importja. A február 11-i kitörés napi szélsőjobboldali megemlékezésre időzítve Budapesten több napon át szervezett és brutális támadásokat hajtottak végre magyar, illetve külföldi állampolgárok ellen.

A rendőrségi vizsgálatok eddig ismert eredményei és sajtóbeszámolók alapján legalább 15, zömmel külföldi – német, olasz és görög – szélsőbaloldali merénylők nyolc ártatlan járókelőt támadtak meg a főváros négy pontján, hátulról leütve, majd összeverve őket, néhányukat súlyosan megsebesítve.

Az áldozatokat találomra választották ki a ruházatuk alapján. Valamennyiüknek az volt a „bűnük”, hogy terepmintás ruhát, fekete bakancsot és dzsekit viseltek, ám ők nem a február 11-i kitörés napi megemlékezés résztvevői voltak, ahogy azt támadóik feltételezték.

A sajtóban nyilvánosságra került videókon a támadók mozdulataiból – a viperával főként fejre mért, erős ütésekből – látszott, hogy azt sem bánnák, ha áldozatuk belehalna a verésbe.

A rendőrök a támadók közül már a ruházatuk alapján felismertek néhányat, akiket aztán követni kezdtek a nyomozók, és végül a belvárosban, egy taxiban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk. Később elfogtak egy magyar nőt is a lakásán, aki a gyanú szerint szintén részt vett a támadásokban. D. Krisztinát később szabadlábra helyezték, ám az eljárásnak továbbra is gyanúsítottja. A nőről kiderült, hogy a Jámbor András vezette szélsőbaloldali Szikra Mozgalom tagja. A Párbeszéd politikusa ezt el is ismerte, de védelmébe vette a nőt, mert szerinte ártatlanul gyanúsította meg a rendőrség.

Jámbor András (Fotó: Kurucz Árpád)
Jámbor András. Fotó: Kurucz Árpád

Jámborékkal kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy az 1945-ös budai kitörésre emlékezők elleni tüntetés – amin minden valószínűség szerint az erőszakos balosok néhány tagja is részt vett – egyik népszerűsítője és toborzója éppen a Szikra Mozgalom volt.

A mozgalommal összefüggésben megjelentek olyan vélemények is, hogy a magyarországi szélsőbaloldal évek óta dolgozik azért, hogy hazánkban is „akcióképes” legyen a mozgalom, és a nyugati elvtársaik mintájára akár erőszakot is alkalmazzanak, ha a „stratégiai érdek” úgy kívánja. Ez a megfogalmazás konkrétan egy elemző írásban jelent meg a Jámbor András által alapított Mérce nevű portálon.

A lap az elmúlt években több olyan publicisztikának adott teret, amelyben a szerzők az erőszak alkalmazását lehetséges, sőt bizonyos helyzetekben kívánatos eszköznek nevezték. Továbbá már a februári budapesti lincselések után a Mérce egyik írásában méltatták az importált erőszakos ativistákat.

 

A magyarországi antifasiszta többséget és a gyönge csoportok antifasiszta akcióit külföldről támogatni kívánóknak köszönettel tartozunk, amiért a történelemhamisítás és a náci vonulások ellen fellépnek, jelenlétükkel erősítik, bátorítják magyarországi elvtársaikat.

 

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a Szikra Mozgalomnak vagy más magyarországi szélsőbaloldali csoportoknak milyen szerepük volt a Budapestre érkező elvtársaik terrorakcióiban, vagy azok előkészítésében, megszervezésében, de az tény, hogy a német aktivisták januárban „főpróbát” tartottak  Erfurtban. A német Bild február 13-i beszámolója szerint a budapesti támadások a január 12-i, Türingia fővárosában történt merényletre emlékeztetnek. Ekkor több baloldali radikális támadt meg két neonácit a Pestalozzistrasse-n. Felfegyverkezve fejszével, blackjackkel és paprikaspray-vel rohanták le áldozataikat és célzottan a fejüket ütötték – mindkét német férfi súlyosan megsérült.

A teljes cikk Külföldi szélsőbaloldali verőembereket hozott Magyarországra a dollárbaloldal címmel az Origó.hu-n olvasható.

Borítókép: a szélsőbaloldali antifák gazdagréti támadása február 10-én (Forrás: Police.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.