Döbbenet: Gyűjtés indult a Budapesten viperával támadó szélsőbaloldaliak megsegítésére

Mártírként tekint a németországi szélsőbaloldal a Magyarországon elfogott tagjaira, akiket azzal gyanúsítanak, hogy februárban viperával és más fegyverekkel brutálisan megvertek több embert, akiket ruházatuk miatt támadtak meg.

Forrás: Antifa--frankfurt-org2023. 03. 15. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úgynevezett antifa közösség egy frankfurti szervezetének oldalán fokozódó rendőri elnyomásról írnak annak kapcsán, hogy a mai hírek szerint Németországban két budapesti támadót is elfogtak. A hajnali razzia Lipcsét és Jénát érintette, előbbi helyszínen gyűjtötték be a két körözött személyt, akik a feltételezések szerint a hírhedt Kalapácsbanda tagjai lehetnek.

A frankfurti antifák honlapja némileg ellentmondásos logikával értékeli a történteket, hiszen egyrészt sikeres „antifasiszta akcióról” írnak a budapesti szélsőbaloldali támadások kapcsán, ugyanakkor úgy fogalmaznak: „konkrét bizonyítékok nélkül” került Magyarországon előzetes letartóztatásba a szervezet két tagja. 

Attól félnek, hogy a történtek hatására a hatóságok megtilthatják néhány szélsőbaloldali egyénnek azt, hogy Budapestre utazzanak, ha tiltakozásra készülnének. 

Szerintük a budapesti brutális támadások miatt „példátlan médiahisztéria” kezdődött az antifa, és úgy általában a baloldal ellen. 

Nehezményezik, hogy politikusok és közéleti megszólalók az antifa betiltását követelték, és külön is hangsúlyozzák, hogy a helyzet elsősorban a „magyarországi bajtársak” számára súlyos, és számukra nemzetközi szolidaritásra van szükség. 

Mint ismert, a februári események idején négy személyt kapcsoltak le a rendőrök, köztük volt egy magyar személy, D. Krisztina is, akik időközben szabadon engedtek a rendőrök, de továbbra is eljárás van folyamatban vele szemben. Később kiderült, ő Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalom tagja, a Párbeszéd országgyűlési képviselője pedig több facebookos bejegyzésében is hangsúlyozta, szerinte ártatlanul gyanúsítják mozgalmának aktivistáját. 

A szélsőbaloldali szolidaritás a foglyokra és a házkutatások alanyaira vonatkozik – írják a németországi antifa lapjában. 

Végezetül hozzátették, arra számítanak, hogy fokozódik ellenük a hatósági fellépés, éppen ezért egy számlaszámot tettek közzé, amelyen várják az utalásokat a rendőrségi eljárás alá vont szélsőbaloldaliak számára. 

Ugyanakkor jelezték, Berlinben tartanak egy külön rendezvényt is, amelyen tájékoztatást nyújtanak a történtekről. A portál egy korábbi cikkében is jelezte, hogy szolidaritást vállalnak azon tagjaikkal, akik ellen eljárás folyik. 

Akkor is kritizálták a magyarországi és a németországi sajtót, többek között azt nehezményezték, hogy a megtámadott fasisztákat egyszerű járókelőknek írták le.

Mint ismert, összesen nyolc embert támadtak meg, akiket a ruházatuk alapján választottak ki, voltak közöttük külföldiek is, például egy lengyel házaspár.

Az elfogás pillanatai:

Borítókép: Az egyik budapesti támadás előtti másodpercek (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.