Elindult Ferenc pápa repülőgépe Magyarország felé + videó

A szentatya várhatóan 10 órakor érkezik meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.

Magyar Nemzet
2023. 04. 28. 8:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek reggel 8 óra 21 perckor elindult Ferenc pápa repülőgépe a Róma–Fiumicino nemzetközi repülőtérről, majd várhatóan 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. A szentatya egy környezettudatos géppel érkezik hazánkba.

Ferenc pápát egy 35 fős pápai delegáció, valamint több 70 újságíró kíséri. A szentatya közvetlen közelében tartózkodik a közmédia két munkatársa is, akik a pápai delegációval együtt érkeznek Budapestre. A pápa különgépén történő utazást is magában foglaló élményekről dokumentumfilm készül. 

Ferihegyen már minden készen áll a pápa fogadására, akit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fog fogadni. 

Ferenc pápát – aki háromnapos apostoli látogatásra érkezik Budapestre – Novák Katalin köztársasági elnök 11 órakor fogadja a Sándor-palota előtti téren. Az ünnepélyes ceremónia után az egyházfő udvariassági látogatást tesz a Sándor-palotában az államfőnél, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozik. Ezután a karmelita kolostorban állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőinek részvételével tartanak találkozót. Az eseményen beszédet mond Ferenc pápa és Novák Katalin köztársasági elnök. 

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: www.vaticannews.va)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.