Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Ferenc pápa és a magyar kormány is a békét szorgalmazza

A háborúzó felek démonizálása nem a béke, hanem az eszkaláció irányába mutat – hívta fel a figyelmet Ferenc pápa látogatása kapcsán Kovács Zoltán.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2023. 04. 28. 9:49
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. április 16. Ferenc pápa Regina Coeli (Mennyek Királynõje) imádságot mond a vatikáni Szent Péter térre nézõ dolgozószobájának ablakából 2023. április 16-án. MTI/AP/Andrew Medichini Fotó: Andrew Medichini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háborúzó felek démonizálása nem a béke, hanem az eszkaláció irányába mutat hívta fel a figyelmet Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatása kapcsán Kovács Zoltán.

@hirtv_official Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Pápa és a Kormány álláspontja azonos a békével kapcsolatban. Kövesd a HírTv-n a Pápalátogatást élőben péntektől vasárnapig! #pápa #francesco #budapest #latogatas #nekedbelegyen #foryou ♬ eredeti hang - HírTV

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV-n kiemelte:

Magyarország és a magyar kormány erről beszél most már több mint egy éve, és úgy véli, hogy a pápa is gyakorlatilag erről beszél, amikor az egyház univerzális, illetve egyéni és egyházfői felfogását osztja a békéről. 


Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetik a Hír TV-n. Az előkészületekről és a szentatya programjáról minden részlet megtalálható a Hír TV oldalán.

Borítókép: Ferenc pápa Regina Coeli (Mennyek Királynője) imádságot mond a vatikáni Szent Péter térre nézõ dolgozószobájának ablakából 2023. április 16-án. (Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.