Fónagy: Aki dolgozni akar, az tud munkát találni ma Magyarországon

Tizenhárom év alatt 11-ről 3,6 százalékosra csökkent a munkanélküliség.

2023. 04. 12. 9:43
FÓNAGY János
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alacsony a minimálbér Magyarországon, de a béreket általánosságban is emelni kell – erről beszélt napirend előtti felszólalásában Dúró Dóra. A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője azt is felhozta, hogy életmódváltást ösztönözve a magyar lakosság egészségügyi állapota is javulna. 

Az ellenzéki politikus kiemelte azt is, hogy rendkívül alacsonyak a bérek az oktatásban is, ami végső soron a társadalom elbutulásához is vezet. – A magyar kormány olcsó munkabérrel kiárusítja, rabszolgasorban tartja a magyar munkavállalókat – vélekedett Dúró Dóra. 

Fónagy János miniszterhelyettes a válaszában rávilágított, hogy a társadalom szempontjából az egyik legfontosabb kérdésről beszélt az ellenzéki politikus, és úgy véli, hogy a kormány és a Mi Hazánk céljai közösek. 

A magyar társadalom az elmúlt években leginkább a munkahely elvesztésétől tartott. 2010-ben 11 százalékos volt a munkanélküliség Magyarországon, 2022 végére 3,6 százalékra csökkentették ezt. Ez minden statisztika szerint teljes foglalkoztatottságot jelent – hívta fel a figyelmet Fónagy. 

A kormánypárti politikus szerint aki dolgozni akar, az ma tud munkát találni Magyarországon. 

Fónagy János elmondta azt is, hogy a munkabalesetek száma húsz százalékkal csökkent, ebben része van a munkavédelmi hatóság munkájának is. A magyar kormány emellett százmilliárdokkal támogatja a munkaerő képzését – jelentette ki válaszában az államtitkár.

Borítókép: Fónagy János a parlamentben (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.