Hatalmas nyeremények várják a véradásra jelentkező hallgatókat

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen buzdítja véradásra a fiatalokat.

2023. 04. 13. 10:25
Forrás: Facebook/Országos Vérellátó Szolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Véredben a zene? Adj vért, és nyerj jegyet a nyár legmenőbb fesztiváljaira!” mottóval hívja véradásra a felsőoktatásban tanulókat az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt (MVK). Az ennek kapcsán kiadott, lapunknak megküldött közleményben kiemelték: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a vizsgaidőszak előtti hetekben, 2023. április 17. és május 14. között tartják az felsőoktatási véradó heteket. 

A csaknem egy hónapos kampány az egész éven át tartó felsőoktatási véradóverseny egy kiemelt programja. Célja a fiatalok megszólítása, a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása 

– emelték ki. Hozzátették: a hallgatóknak lehetőségük lesz arra, hogy saját intézményükben találkozhassanak a segítségnyújtás ezen formájával, és megtapasztalhassák, milyen egy jó kezdeményezésben részt venni.

A véradással életet menthetünk Fotó: Facebook/Országos Vérellátó Szolgálat

Rámutattak arra, hogy idén országszerte több mint harminc felsőoktatási helyszínen adhatnak majd vért az intézményi dolgozók és a hallgatók. Ezen kívül a vért adni szándékozó felsőoktatási hallgatókat ugyanúgy várják a vérellátó intézetekbe és más eseményekre is.

A kampány a tavalyi évhez hasonlóan ismét nyereményjátékkal zárul, amelyen a résztvevők a nyár számos fesztiváljára nyerhetnek jegyeket és bérleteket. A fődíj két darab heti bérlet a Sziget Fesztiválra. Emellett a szerencsések nyerhetnek hat darab páros napijegyet a Sziget Fesztiválra, harminc darab napijegyet az EFOTT-ra, egy darab heti bérletet és nyolc darab napijegyet a SZIN-re, öt darab napijegyet a Strand Fesztiválra és két darab páros napijegyet a Campus Fesztiválra.

A játékban való részvételhez csak annyit kell tenni, hogy az adatfelvétel során jelezniük kell, hogy a felsőoktatási véradókampányban jelentkeznek véradásra, és megnevezik az általuk képviselt felsőoktatási intézményt

– tették hozzá. A véradáshoz személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya szükséges. A kampányról, a felsőoktatási véradási helyszínekről, valamint a véradás menetéről bővebben a www.ovsz.hu/veredbenazene, valamint a veradas.hu/felsooktatasi-veradoverseny oldalakon tájékozódhatnak.

Borítókép: óriási szükség van a véradók segítségére (Fotó: Facebook/Országos Vérellátó Szolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.