időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Kacsa volt a farkast kilövő vadász vallomása

Magyar Nemzet
2023.04.19. 17:58 2023.04.19. 18:14
Kacsa volt a farkast kilövő vadász vallomása

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében elpusztult, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztály Környezeti Bűnözés Elleni Alosztálya természetkárosítás bűntett miatt indított büntetőeljárást, azonban a nyomozás miatt több információt nem adhatnak.  Az Origo azonban megbízható rendőrségi forrásokból úgy értesült, egyelőre a vadászt semmivel sem gyanúsítják. 

A farkas útját Svájctól egészen Magyarországig követték a természetvédők, közel kétezer kilométeren keresztül, a nyakán lévő jeladónak köszönhetően. 

A Magyar Nemzet beszámolt korábban arról is, hogy az állatot, amelynek útját szinte az egész ország követte, feltehetően lelőtték, emiatt petíciót indítottak, hogy a vadász ne ússza meg a büntetést, amelyet nagyjából már 40 ezer ember alá is írt. 

A közösségi médiában felbukkant egy szöveg, amely állítólag a farkast kilövő vadász „vallomása” volt, ez először a Vadász Fórumon jelent meg április 15-én a „kéretik nem terjeszteni” kitétellel. A Lakmusz levélben megkereste a poszt szerzőjét, aki megerősítette: valóban az ő szellemi terméke a szöveg, azt viccnek szánta.

Az állítólagos vallomás szerint a vadász csak madárlesre indult, és nem ismerte fel, hogy farkassal találkozott. Azt hitte, hogy kutya, a nyakörvét levette, mert sebes volt a nyaka. A sebet lefertőtlenítette, a „kutyát” megetette kutyatáppal, majd az elszaladó állat nyakörvét le akarta mosni a folyóban, de véletlenül beleejtette. A szöveg ezután más csoportokban is elkezdett terjedni, de még mindig rendőrségi vallomásként hivatkoztak rá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.