Kacsa volt a farkast kilövő vadász vallomása

A bejegyzést viccből írta egy vadászati fórum adminisztrátora.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 17:58
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében elpusztult, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztály Környezeti Bűnözés Elleni Alosztálya természetkárosítás bűntett miatt indított büntetőeljárást, azonban a nyomozás miatt több információt nem adhatnak.  Az Origo azonban megbízható rendőrségi forrásokból úgy értesült, egyelőre a vadászt semmivel sem gyanúsítják. 

A farkas útját Svájctól egészen Magyarországig követték a természetvédők, közel kétezer kilométeren keresztül, a nyakán lévő jeladónak köszönhetően. 

A Magyar Nemzet beszámolt korábban arról is, hogy az állatot, amelynek útját szinte az egész ország követte, feltehetően lelőtték, emiatt petíciót indítottak, hogy a vadász ne ússza meg a büntetést, amelyet nagyjából már 40 ezer ember alá is írt. 

A közösségi médiában felbukkant egy szöveg, amely állítólag a farkast kilövő vadász „vallomása” volt, ez először a Vadász Fórumon jelent meg április 15-én a „kéretik nem terjeszteni” kitétellel. A Lakmusz levélben megkereste a poszt szerzőjét, aki megerősítette: valóban az ő szellemi terméke a szöveg, azt viccnek szánta.

Az állítólagos vallomás szerint a vadász csak madárlesre indult, és nem ismerte fel, hogy farkassal találkozott. Azt hitte, hogy kutya, a nyakörvét levette, mert sebes volt a nyaka. A sebet lefertőtlenítette, a „kutyát” megetette kutyatáppal, majd az elszaladó állat nyakörvét le akarta mosni a folyóban, de véletlenül beleejtette. A szöveg ezután más csoportokban is elkezdett terjedni, de még mindig rendőrségi vallomásként hivatkoztak rá. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.