A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár is megszólalt a kilőtt svájci farkas ügyében

Komoly büntetés kiszabását is támogatná.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 17:02
A,Lone,Timber,Wolf,Or,Grey,Wolf,(canis,Lupus),Standing
1076752976 Fotó: Jim Cumming
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letöltendő börtönbüntetést kér az M237-es kódszámú farkast kilövő vadászra a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, mivel, mint írja, csak ezzel lehetne elérni azt, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő.

„Bízom abban, hogy a magyar nyomozó hatóságok és igazságszolgáltatási szervek mindent megtesznek, hogy kivizsgálják ezt a szerencsétlen ügyet, és a kirívó természetkárosítást szigorúan megbüntetik – akár letöltendő börtönbüntetés kiszabásával is. Nem azért, mert ezzel szegény állatot fel lehetne támasztani, inkább azért, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő”

– írta Nagy János a hivatalos közösségi oldalán.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy az Országos Magyar Vadászkamara a leghatározottabban elítélte a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el. Közölték azt is, hogy a borsodi esettel kapcsolatban az illetékes szervezetektől kértek tájékoztatást a történtekről. „Amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést” – írták, majd hozzáfűzték, hogy az esetleges bírósági ítélettől függetlenül, az abból fakadó teendőik mellett ez esetben is érvényre juttatnak minden lehetséges jogi és etikai szempontot.

Csütörtökön pedig civil kezdeményezésre petíció indult a svájci farkast kilövő vadász bebörtönzéséért, amelyet szombat délutánra már közel harmincezren aláírtak. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.