„Meg kell érintenünk a végső igazságot akarók szívét”

Négyen mondták el tanúságtételüket a Szent István-bazilikában.

Magyar Nemzet
2023. 04. 28. 20:38
null
Szent István-bazilika Ferenc pápa Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberek szívében ott van a jóra való vágy

− emelte ki tanúságtételében Hernády Krisztina domonkos nővér a Szent István-bazilikában, aki Ferenc pápa előtt szólalt fel.  A domonkos nővér tanúságtételében azt mondta, hogy nagymamája példája is vezette, hogy szerzetes legyen. Miért akarja Isten, hogy egy lány egész életében fekete özvegyként járjon? − tette fel a kérdést korábban, ugyanakkor most dolgozik és tanít egy iskolában Hódmezővásárhelyen. Hozzátette: A nővérekkel azon dolgozunk, hogy 

Istennek olyan szolgái legyünk, akik fel tudják ragyogtatni az evangélium örömhírét.

Pavelczak-Major Dorina katekéta tanúságtételében arról beszélt, hogy készséggel végzik a hivatásukat az élet különféle területén. Mint mondta: „Meg kell érintenünk a végső igazságot akarók szívét.” Hozzátette: A katekéta szolgálat ősi rendjének a megújítását köszönik Ferenc pápának. − Jézus Krisztus a jövőnk − zárta beszédét Pavelczak-Major Dorina.

Kondás Sándor görögkatolikus pap a tanúságtételében arról beszélt, hogy öt gyermeke született, köztük egy Down-szindrómás. Kiemelte, hogy boldog, amikor részt vehet a görögkatolikus miséken. 

Brenner József − aki annak a Brenner Jánosnak a testvére, akit a kommunisták 1957-ben agyonvertek − tanúságtételében felidézte, hogy a családjában hárman voltak papok. Elmondta, hogy a testvérét brutálisan meggyilkolták, akit Ferenc pápa a boldogok közé iktatott 2018-ban.  

 

Borítókép: Ferenc pápa a Szent István-bazilikában (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.