Tarlós István elárulta, hogy mit mondana a gyóntatópapjának a Lánchídról

Blöffről és svindliről is beszélt a volt főpolgármester.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV2023. 04. 22. 21:58
KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2022. május 14. Tarlós István volt fõpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelõs miniszterelnöki megbízott (b) és Karácsony Gergely fõpolgármester beszélget az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége elõtt a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én. Átadták a budapesti M3 metróvonal központi szakaszán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokat, így ennek a napnak a délutánjától Kõbánya-Kispesttõl már a Kálvin térig jár a metró a déli szakaszon. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnökkel abban egyeztek meg, hogy a hatmilliárdot a Lánchídra utólag kapja meg a főváros, ha már a személyautó-forgalom is helyreállt, és ha 18 hónap alatt befejeződik a komplett felújítás – fogalmazott Tarlós István az Atv.hu-nak. A korábbi főpolgármester arról is beszélt, hogy bár nem szívesen bántja a jelenlegit, de ő akárkinek a szemébe mondja,

 a gyóntatópapjának is, hogy olyan kikötéssel kapott volna a kormánytól hatmilliárd forintot a Lánchídra, ha 18 hónap után megtörténik a felújítás, „a komplett visszaállítás” a hídon, és  maradéktalanul elindul a forgalom, beleértve a személyautó-forgalmat is. 

„Mi a miniszterelnök úrral ebben egyeztünk meg” – fűzte hozzá arra reagálva, hogy Karácsony Gergely szerdán úgy fogalmazott, nem finanszírozza tovább a kormányt, illetve hogy nem is fizetik be az 58 milliárdos, rájuk kirótt szolidaritási adó 25 milliárdos részét.

„Tehát én sem kaptam volna meg a hatmilliárdot menet közben, vagy késve” – jelentette ki a volt főpolgármester. Leszögezte továbbá: „És azt sem tudom, hogy Karácsony főpolgármester úr birtokában van-e bármilyen papír vagy nincs a Lánchíd kapcsán, de ebben a megfogalmazásban valótlanság, amit állít. A Lánchíd nincsen készen, tehát nincs szó semmilyen Karácsony-ellenességről” – részletezte Tarlós István. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy feltehetően szükség lesz arra, hogy a Lánchidat napi 35 ezer autós használja, abban az esetben teljesen biztosan, ha másik két hidat is felújítanak, és a Petőfi híd és az Árpád híd is felújításra szorul, ami akár öt évig is eltarthat. Hangsúlyozta, ha a két hidat lezárják, és nem lesz meg ez a kapacitás a Lánchídon sem, az Budapesten katasztrofális állapotokat idézhet elő, mivel a Petőfi híd és az Árpád híd is százezres nagyságrend fölötti autós áthaladást biztosít naponta. 

A volt főpolgármester elmondta a véleményét a „budapesti lakógyűlésekről” is. Úgy fogalmazott: ez nem olyan, mint a nemzeti konzultáció, „ez egy kommunikációs blöff, semmitmondó látványosság”.  Tarlós István szerint „ilyen ostoba kérdést nem lehet feltenni, ezzel az erővel azt is meg lehetne kérdezni, hogy ki szeretne inkább csokoládét”. Úgy látja, az, hogy a főváros működésével kapcsolatban olyan kérdést fogalmaz meg a főpolgármester, hogy a villamos járjon vagy a kormánynak a pénz, „egy svindli”, mert „először is igaznak kellene lennie, hogy a főváros finanszírozná az államot”.  Hozzáfűzte, hogy szerinte a kérdésfeltevés is hamis.

Borítókép: Tarlós István és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.