Orbán Viktor: Nem a migrációra, nem a genderre, nem a háborúra!

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kísérletezik ki – hangsúlyozta a CPAC Hungaryn a kormányfő.

2023. 05. 04. 8:52
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. május 4. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten

 – kezdte beszédét a csütörtöki CPAC Hungary konferencián Orbán Viktor, majd külön üdvözölte Irakli Garibashvilit, Georgia miniszterelnökét, Andrej Babist, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnökét, valamint Janez Jansát, Szlovénia korábbi miniszterelnökét is. 

A miniszterelnök szerint jó szokásunkká vált, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ. De mégis hogyan kerültek a magyarok egy ilyen előkelő klubba? – tette fel a kérdést a kormányfő. Meglátása szerint ennek egyetlen oka lehet: 

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik.

– Itt nemcsak beszélünk a progresszív liberálisok legyőzéséről, hanem meg is csináltuk azt – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök véleménye szerint Magyarország a 2010-es hatalomátvételkor borzasztó helyzetben volt, de a konzervatív politika segítségével sikerült helyreállni. Csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol liberálisok tönkretettek egy országot – mutatott rá. 

A kormányfő szerint a magyar siker 2015-ig senkit sem érdekelt a világon, nem voltunk híresek. A magyarok sikerét Soros Györgynek köszönhetjük: ha Soros nem hirdeti meg bevándorlási programját, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címlapjára – mondta a kormányfő. Szavai szerint Sorosék elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az embercsempész-útvonalat, de beleütköztek Magyarországba. – Mi ugyanis megálljt parancsoltunk az illegális migrációnak és megvédtük a hazánkat – húzta alá a kormányfő. Jelezte azt is, hogy az illegális migráció elleni küzdelem mellett a szellemi-ideológiai csatákat is vállalni kell, ha meg akarjuk védeni a hazánkat, mert ez a harctér is fontos terepe a liberálisoknak. Leszögezte: nem vágytunk világhírnévre, mégis megkaptuk, miután ellentmondtunk a liberálisoknak. – Védekezünk, mert a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Most mindannyian támadás alatt állunk – hangsúlyozta. Mint mondta, a nemzet a Nyugat nagy találmánya, azonban ha a nemzetek elpárolognak, akkor elvész a szabad élet lehetősége, és a Nyugat elbukik. 

Haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok

– húzta alá. 

Mint fogalmazott, ha a nemzetek elpusztítása sikeres lesz, akkor megsemmisül a nyugati világ. A nemzet eszménye a mi különleges nyugati örökségünk – mondta a kormányfő, majd felidézte a szentatya háromnapos látogatását. Mint mondta, tavaly fél év különbséggel érkezett Magyarországra a CPAC és a katolikus egyházfő, idén ez már csak egy hét volt. – Lehet, jövőre már a pápa is benéz a rendezvényre – jegyezte meg. 

Orbán Viktor kitért arra is, hogy mind gazdaságilag, mind demográfiailag rosszul áll a Nyugat. Meglátása szerint katonai erő tekintetében még erősebb, de a jövőben, ha minden területen elmarad, akkor az a katonai konfliktusok erősödéséhez vezet. Mindezért csak magunkat okolhatjuk – mondta. Véleménye szerint amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sok konzervatív azt mondta, hogy a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény. Ezt a vírust kitenyésztették, a migráció, a gender, a woke csak egy-egy alvariánsa ennek a vírusnak. A woke-mozgalom és a genderideológia olyanok mint a kommunizmus és a marxizmus: mesterségesen szétverik a különféle csoportokat, és így a nemzetet – mutatott rá. 

A magyar konzervatív kísérlet viszont azért sikeres – folytatta – mert sok mérföldes távolságból, sőt, látatlanul, szagról is megismerjük a marxistákat. Itt ültek a nyakunkon. Azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást. Huszonhat évet éltem marxista elnyomás alatt. Terjedt akkoriban egy vicc, miszerint az abszolút osztályharc az, amikor a pártház macskája elüldözi a pártház egerét – mondta a kormányfő, aki szerint ahol felüti a fejét az osztályharc, ott a békés, együttműködő országokból a zavargás színtere lesz, csak a kérlelhetetlen ellenségeskedés marad.

A miniszterelnök kitért a progresszív politika veszélyeire is, hangsúlyozva, hogy a progresszív külpolitika káoszt és zűrzavart okoz. Orbán Viktor ugyanakkor kiemelte: biztos benne, ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem lenne háború Ukrajnában. 

Térjen vissza elnök úr, és hozzon nekünk békét!

– hangsúlyozta. A kormányfő továbbá kiemelte, hogy a progresszívek nyomást gyakorolnak másokra, hogy valljanak színt, mit gondolnak a genderpolitikáról, az LMBTQ-mozgalmakról, és ha ezzel valaki nem ért egyet, akkor kiközösítik fejtette ki a kormányfő, aki szerint Brüsszelben most azt kell megállítani, hogy ezek a progresszív erők elvegyék a nemzetállamoktól az önálló külpolitika alakításának jogát. A jó hír viszont az, hogy Európába megérkezett a fordulat, például Olaszországban és Izraelben győztek a konzervatívok, és itt vannak előttünk az ígéretes spanyol választások, de lengyel barátainknál is jól állnak a csillagok. Aztán pedig jöhet az európai parlamenti választás, amikor lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat. Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon a vakcina.

Annyi az egész, hogy a választás előtt fel kell írni a zászlóra: No migration, no gender, no war!

– fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök végül kiemelte: Brüsszel és Washington még a liberálisok kezén van, ezért tegyünk róla, hogy azt is elfoglaljuk – zárta beszédét a kormányfő.

A magyarok szerencsések Orbán Viktor miatt 

Georgia miniszterelnöke köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért elismerte Grúzia erőfeszítéseit, amit az unióhoz való csatlakozás ügyében tett. Irakli Garibashvili kiemelte: a magyar emberek nagyon szerencsések, hogy ilyen nehéz időkben bölcs és nagy vezetőjük van, aki megvédi a magyarok érdekét, és az alapvető értékek mellett áll ki. A miniszterelnök beszédében az alaptörvény által garantált jogok tiszteletét is hangsúlyozta. Szavai szerint mindenkinek tisztelnie kell más polgároknak az akaratát. Tisztelni kell, hogy az anya nő, az apa férfi. A grúz alkotmány is rögzíti, hogy a házasság férfi és nő között jöhet létre. Ezek az értékek nemcsak a múlt hagyatékai, hanem a mai napig tovább élnek. Ezért nem fogják tűrni a kisebbségek próbálkozásait, hogy kísérletet tegyenek ennek megváltoztatására – szögezte le.

A képen: Irakli Garibashvili. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Matt Schlapp: Kitartunk, túlélünk!

– A baloldal és Soros György mindent megtesz azért, hogy tönkretegyék az alapokat – fogalmazott a konferencián Matt Schlapp. Az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke leszögezte: nem fogják megengedni a progresszíveknek a társadalom démonizálását. 

Kitartunk, túlélünk. Nem engedjük meg, hogy elcsaljátok a választásokat, az iskoláinkat, hogy tönkretegyétek a civilizációt. Legfőképpen pedig nem fogjuk megengedni azt, hogy eltérítsetek bennünket attól a mennyei tervtől, amely több ezer évvel ezelőtt íródott.

– jelentette ki. Szót ejtett arról is, hogy az Egyesült Államok vezetése és Joe Biden elnök támadja a magyarokat, azonban a segítség már úton van. – Győzni fogunk – húzta alá Matt Schlapp, majd megköszönte a magyaroknak, hogy ismét megrendezik a CPAC-et. Végül a gyermekek védelmében hozott magyar döntéseket, valamint a családok támogatását méltatta az ACU elnöke.

A képen:  Matt Schlapp Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nehéz időkben csak az összefogás segíthet

– Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy immár másodjára köszönthetem önöket a CPAC-en, ami  nem csak az Amerikai Konzervatív Unió és az Alapjogokért Központ, hanem az egész magyar jobboldali közösség hatalmas sikere – hangsúlyozta Szánthó Miklós. Mint mondta, a kommunisták már száz évvel ezelőtt arról énekeltek, hogy a történelmet végképp el kell törölni, majd pár évtizede a liberálisok arról írtak, hogy a történelemnek vége van, a progresszívek épp most akarnak kilépni a kultúrából, történelemből.

Mi azonban mégis itt vagyunk, Európa szívében. Itt nemcsak a kontinens mértani középpontjára gondolok, hanem arra, hogy itt, Magyarországon dobog az egykor szebb napokat látott nyugatnak a szíve

 – fogalmazott az elnök. 

SZÁNTHÓ Miklós
Szánthó Miklós. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Valljuk, hogy a gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez. Ezért védjük a gyermekeket a genderpropagandával szemben – rögzítette Szánthó Miklós. Kiemelte: 

amikor nagy a nyomás, a magyarok egy emberként állnak ki a józan ész mellett, és ehhez szövetségeseket keresünk. – Konzervatívok, jobboldaliak, populisták, nacionalisták vagyunk. Éppen ezért nem kidobjuk a történelemkönyveket, hanem újra kiadjuk azokat – húzta alá. Együtt erő vagyunk és együtt védjük meg az életmódunkat, erről szól a CPAC Hungary 

– szögezte le a főigazgató. Emlékeztetett, hogy most a progresszívek győzködnek arról, hogy az egyetlen elfogadható sztenderd és nincs más alternatíva. – A régi és az új marxistáknak ugyanarra jár az agyuk: levetetni a keresztet a falról, és úgy gondolni, hogy az állam jobb nevelő, mint a szülő – ismertette. Szót ejtett arról is, hogy most egy háború árnyékában kitalálták, hogy összeugrasszanak minket. – Látják, hogy a nemzetközi konzervatív összefogás sikeres – fogalmazott. Felhívta a figyelmet, hogy sokkal több az, ami összeköti a konzervatívokat, mint ami elválasztja. – Több évtizedes kommunista elnyomás után ki vagyunk képezve arra, hogy milyen az, amikor a baloldal át akarja venni az irányítást felettünk – emlékeztetett Szánthó Miklós. Mint mondta, nehéz időkben csak az összefogás segíthet, ennek pedig erős emberekből kell állnia, és a CPAC Hungaryn erős embereket lát.

„Együtt erő vagyunk”

Ma délelőtt kilenc órakor kezdődött meg a CPAC Hungary. A rendezvény elején a történelmi egyházak vezetői szólaltak fel, akik  az Úr áldását kérték a kétnapos konferenciára. Az eseményre több száz magas rangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezett öt kontinens húsz országából Budapestre. Az Alapjogokért Központ kétnapos eseményének az idei mottója: „Együtt erő vagyunk”.

Szánthó Miklós, az intézet főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján azt emelte ki, hogy a CPAC Magyarország nem az egyetlen nemzetközi együttműködési projekt a konzervatívok számára, de zászlóshajóprojekt. Véleménye szerint a rendezvény megmutatja, hogy világszerte sok barátja van a magyar jobboldal stratégiájának és érvelésének, miszerint békére és összekapcsolódásra van szükség.

A CPAC Hungary rendezvényt a Hír TV élő közvetítésében is nyomon követhetik.

Írás nekik: Juhász Kristóf

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.