Két kocsi ütközött az M3-ason és a Budakeszi úton

Baleseteket jelentettek péntek reggel a XII. kerületből, Mezőkövesd térségéből és az M85-ös autóútról. Újabb lezárások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros-körverseny harmadik szakasza miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, Útinform2023. 05. 12. 7:25
null
Budapest, 2014. december 3. Rendõrök zárják le az ónos esõ után veszélyessé vált XII. kerületi Budakeszi utat 2014. december 3-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénkül a forgalom a budapesti bevezető utakon, de egyelőre csak az 51-es főúton, Dunaharaszti térségében, az M0-s felé vezető oldalon tapasztalható torlódás. Az M3-as autópálya bevezető szakaszán lassulva halad a forgalom az Útinform jelentése szerint. Egyre többen haladnak a 10-es főúton Solymár térségében és a 11-es főúton Szentendre belterületén is.

Két személyautó karambolozott Budapest XII. kerületében, a Budakeszi úton. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Ugyancsak a katasztrófavédelem számolt be róla, hogy karambolozott, majd a szalagkorlátnak csapódott két személyautó az M3-as autópálya 133-as kilométerénél a Debrecen felé haladó oldalon, Mezőkeresztes és Mezőkövesd között. A műszaki mentést végző mezőkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A mentők is a helyszínre érkeztek, ahol egy sávon halad a forgalom.

Az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán, az M86-os autóút becsatlakozásánál egy személygépkocsi szalagkorlátnak hajtott. A Csorna-dél csomópontban, a 26-os kilométernél a belső sávot lezárták.

 

Tour de Hongrie

A Tour de Hongrie kerékpárverseny a harmadik napjához érkezett. Pénteken Somogy és Baranya vármegyében lesznek emiatt forgalomkorlátozások. 

A verseny Kaposvárról, a Rákóczi térről startol délben. 

A mezőny érinti a 61-es és a 66-os főutat is, Sántos–Sásd–Mánfa érintésével jut el Pécsig, várhatóan két óra körül. Ezt követően a városon át, a 6-os főutat is érintve önkormányzati utakon tekernek tovább. A pécsi célba fél öt körül várják a befutókat. A verseny útvonalát szakaszosan lezárják, és a kereszteződésekben is rendőri forgalomirányításra kell számítani. A városi szakaszokon sokfelé megállási tilalom van érvényben, sőt a verseny városi útvonalára be sem lehet hajtani.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán Győr térségében, a 123-as és 129-es kilométer között a Rába-híd felújítása miatt a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló és a külső sávot tudják használni.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri úton a Kőérberki út és a Mol -benzinkút között. A kivitelezés idejére, a teljes lezárás alatt hétköznap reggel kilenc és délután három óra között, illetve hétvégén reggel hét és délután öt óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett. A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út–Egér út–M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonalon lehet.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.