Rendbontás a karmelita kolostornál: hivatalos személy elleni erőszak miatt indult nyomozás

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a rendőröket ért támadás miatt, amely szerdán történt a karmelita kolostornál – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 05. 04. 11:34
tüntetés
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, a szerda esti tüntetésen történt, rendőrök elleni támadással kapcsolatban a nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el, és megkezdték az eset teljes körű felderítését. 

Az ügyben egy embert őrizetbe vettek. 

Az esetről az eljárás érdekeire tekintettel további tájékoztatást jelenleg nem adhatnak – olvasható az ügyészségi közleményben.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy engedély nélküli tüntetést tartottak Budapesten szerdán, több részletben is.

A budai Várba feljutott néhány száz főt számláló demonstráción baloldali parlamenti képviselők is jelen voltak. Közülük Tompos Mártont a rendőrök előállították, de saját elmondása szerint éjjel egy óra után kiengedték a Gyorskocsi utcai fogdából.

A tüntetők és a rendőrök között lökdösődés és dulakodás alakult ki, erőszakos szélsőbaloldali tüntetők támadtak a rendőrökre a várban. A volt Honvédelmi Minisztérium építési területére betörtek, de könnygázzal visszaszorították őket közterületre. Ezt követően kiszorították a tüntetőket a várból. Aki rendőrre támadt, azt kiemelték.

Tegnap kiderült, ismét eljárást indított Hadházy Ákos és az ellenzéki képviselők karmelita kolostornál történt korábbi botrányokozásával összefüggésben az ügyészség. 

Borítókép: Erőszakos tiltakozó a pedagógusok tervezett státustörvénye elleni tüntetésen, a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.