időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Balesetek is lassítják a haladást az M1-esen

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF
2023.06.07. 06:53 2023.06.07. 08:12
Balesetek is lassítják a haladást az M1-esen

Helyzetjelentés az utakról szerdán reggel.

A kora reggeli erős forgalom miatt lassulásra, torlódásra kell számítani a főváros irányába

  • az M1-es autópályán az M0-s csomópont előtt,
  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s csomóponttól,
  • a 10-es főúton Solymár térségében és 
  • az 51-es főúton Dunaharasztinál.

Az északi határ mentén heves esőzésekre, zivatarokra kell számítani. Aki arra jár, vezessen óvatosan, fokozott figyelemmel – figyelmeztetett az Útinform.

Az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába a Grébics pihenőhely előtt egy személygépkocsi szalagkorlátnak hajtott. A 70-es kilométernél a külső sávot lezárták. Ugyanitt az ellenkező irányban szintén baleset történt. Sávzárásra, torlódásra kell számítani.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint összeütközött egy mikrobusz és egy személyautó Dunaújvárosban, a Papírgyári úton. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán a lébényi szakaszon, a 135-ös és a 143-as kilométer között felújítási munka miatt mindkét oldalon sávlezárásra és terelésre lehet számítani.

Győr elkerülő szakaszán tart még a Rába-híd felújítása, a 123-as és a 129-es kilométer között szintén mindkét irányban forgalomkorlátozás van érvényben. A komáromi szakaszon, a 85-ös és a 93-as kilométer között új fixterelést építettek ki. Budapest felé a külső sávot lezárták, a forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Hegyeshalom irányába a külső és a leállósáv járható.

Ugyancsak a főváros irányába Biatorbágy térségében, a 16-os és a 14-es kilométer között új fixterelést alakítottak ki, a belső sávot lezárták.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán Mogyoród térségében, a 20-as és 25-ös kilométer között fixterelést építettek ki. A belső sávot lezárták, a forgalom két sávon halad.

Kál térségében, a 90-es és a 101-es kilométer között felújítják a burkolatot. Megváltozott a forgalmi rend, mert a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, a forgalom az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros irányába a forgalom a külső sávon halad.

A Budapest felé vezető oldalon a Hejőkürt/Tiszaújváros csomópont közelében, a 164-es és a 161-es kilométer között burkolatjavítást végeznek, a belső sávot lezárták.

Az M6-os autópályán Pécs felé Iváncsa térségében, a 45-ös és az 50-es kilométer között aszfaltozás miatt a külső sávot lezárták. A 49-es kilométernél az Iváncsa/Pusztaszabolcs/Velence csomópontot nem zárták le, ott a le- és felhajtóág is használható.

Az M8-as autópályán, a Pentele-hídon burkolatjavítást végeznek az 51-es főút felé vezető oldalon. A forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés kapcsán Dunavecsénél, az M8-as autópálya, az 51-es főút, valamint az 513-as főúti csomópontban félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra lehet számítani.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A Szlovák Köztársaság a közrendjének és belső biztonságának védelme érdekében június 8-ig ideiglenesen újra bevezeti a határellenőrzést,

többek között a Magyarországgal közös szárazföldi határain is. Minden jármű – kivéve a tehergépjárművek és a menetrend szerinti buszok – a 13-as főúti Monostori híd helyett a 132-es főúti Erzsébet hídon léphetnek át a határon. (Az ezen időszak alatt igénybe vehető határállomások listája megtalálható a rendőrség hivatalos honlapján.)

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.