Már Bajnai Gordontól is válaszokat vár a kampánypénzek miatt a Jobbik elnöke

A Jobbik – Konzervatívok elnöke az ATV-n szólította fel Bajnai Gordont, Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el, hogy mi történt a kampánypénzek ügyében. A politikus úgy fogalmazott: amit eddig az üggyel kapcsolatban hallott, az számára sem hihető, és nem fogják más mutyiját kifizetni.

2023. 06. 28. 14:03
null
20230415 budapest clark adam terjobbik ruszkikhaza sajtotajekoztaton gyongyosi marton jobbik elnoke havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el, hogy itt valójában mi történt! – szólította fel Gyöngyösi Márton Bajnai Gordont, Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Jobbik – Konzervatívok elnöke szerint ideje, hogy az ügyben érintettek a nyilvánosság elé álljanak és maguk mondják el, mi történt a kampánypénzekkel, mert amit hallott, az számára sem hihető. Kijelentette: „Nagyon nehezen hiszem el, hogy Karácsony Gergely erről semmit nem tud, vagy Márki-Zay Péter, mert a deal láthatóan kettőjük között történt. Vagy Bajnai Gordon mondja el, hogy mi történt hárommilliárd forinttal.”

Gyöngyösi Márton egyébként az utóbb napokban ezt a narratívát próbálja erősíteni, több médiaszereplés alkalmával is elismételte, hogy a Jobbiknak aztán nincs köze a hatpárti kampányhoz. Az ATV-ben tegnap este azt mondta, hogy nem fogják kifizetni mások mutyiját. 

– Azt nem tudom, hogy elkövették-e, nekem nem az a dolgom, hogy megállapításokat tegyek, én azt tudom, hogy a Jobbik miből gazdálkodott a 2022-es kampányban, és ezt az ÁSZ jelentése is megállapítja, hogy példás módon gazdálkodtunk ezzel a forrással. Nem szeretnék olyan dolgokat vállalni a nyakamba, amit nem követtünk el – magyarázta Gyöngyösi. 

Mint arról már beszámoltunk, az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint közel 1,7 milliárd forintot költött el Márki-Zay Péter egyesülete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom a választási kampány idején. Az ellenőrző szerv részjelentése több mint száz példával igazolja, hogy a jórészt külföldről érkezett pénzek valójában a baloldali pártok kampányára mentek. A választási rendezvényükre való buszoztatástól az eredményváróig, a kampányfórumoktól az sms-küldésig, a hirdetésektől a szórólapokig szinte minden kampányműfajra jutott pénz a guruló dollárokból. Egészen abszurd, hogy a függetlenségről szóló nemzeti ünnepen a baloldal a megemlékezésének akár 90 százalékát külföldről érkező forrásból fizethette.

Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok országgyűlési képviselője szintén az ATV műsorában fejtette ki, hogy az ÁSZ határozatával ugyan egyetért, hiszen a párttal kapcsolatban megállapították, hogy az utolsó fillérrel is elszámoltak a kampányköltést tekintve, de az utána következő határozattal nem értenek egyet. A politikus visszaidézte, 2018-ban közel egymilliárdos büntetést róttak ki rájuk a plakátvásárlás miatt, aminek az árát megfizették, most viszont nem kívánják „mások mutyiját” finanszírozni.

Ez azt jelenti, hogyha vannak megállapítások, ha megnézzük azokat a neveket, amelyek mondjuk a nyilvánosságra hozott jelentésben, és itt ugye hadd utaljak Sas Zoltán képviselőtársamra, aki a nemzetbiztonsági bizottság elnöke konzervatív politikai közösségünk részéről, akkor tessék megnézni a neveket, ezek mások mutyijai, itt főleg nyilvánvalóan Márki-Zay Péterről kell elsősorban beszélni. Ha van olyan megállapítása az ÁSZ-nak, hogy ott bármilyen rendellenesség történt, akkor ott keressék, és ne nálunk.

– szögezte le az országgyűlési képviselő.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.